Wij zijn
Aviva Solutions!

Wij zijn Aviva Solutions

Een full service internetbureau dat effectieve digitale oplossingen voor je maakt met Microsoft technologie. Dat doen we al ruim 12 jaar. En als strategisch ICT partner helpen we je ook nog eens bij het maken van slimme technische keuzes. 

Aviva presenteert dé e-commerce
accelerator voor Sitecore Commerce
Lees meer over Mercury

Onze partners

De producten van onze partners kennen we van haver tot gort. Daardoor kunnen we razendsnel schakelen.

Op zoek naar de juiste oplossing
voor jouw organisatie?

Ons verhaal

Watskeburt!? Ons verhaal in een notendop.

VOC-mentaliteitschoenenticFacebook en Twitter in 2009vuvuzelaplankingselfieloomAviva Solutions sponsor van Stichting van het Kindstar trek
2006

Een nieuw avontuur

"Laten we optimistisch zijn! Laten we zeggen: 'Nederland kan het weer... over grenzen heen kijken, dynamiek!" Aldus Minister-President Balkenende in 2006. Een oproep aan bedrijven om inspiratie te putten uit de handelsgeest, daadkracht & durf van die tijd. Dat gevoel herkennen Bart en Mark helemaal. 'Wij kunnen het!' Niet veel later wordt Aviva Solutions geboren. Met de ambitie om dé Microsoft-speler van Nederland te worden en echt goed geïntegreerde oplossingen te maken. Die ambities worden snel werkelijkheid: al gauw is Aviva Microsoft gold partner.

2008

We bouwen ons eerste e-commerceplatform

Terwijl de halve wereld in een bankencrisis verwikkeld raakt, ontwikkelen wij een schoenentic. Onvermijdelijk als je een langdurige samenwerking aangaat met Macintosh Retail Group (voorheen: Hoogenbosch), de eigenaar van fashionformules als Invito, Brantano, Dolcis en Manfield. We maakten al hun webshops op één Europees, meertalig e-commerceplatform! Hoezo, geld op de bank? Schoenen kopen!

2009

Wie speelt er een potje voetbal met ons?

Social media worden in 2009 volwassen. Directe communicatie, hypersnel, zonder uitstel. Nieuws is er elke seconde en het bereik is gigantisch. We zijn steeds vaker en op meer plekken online. Daar gaan wij natuurlijk in mee, maar toch kiezen we bewust ook voor écht contact. Zo trappen we op ons tweede Indoor Soccer Tournament een stevig balletje met onze klanten. Bloedfanatiek zijn die teams, want de 1e prijs gaat steeds aan onze neus voorbij.

2010

Lucky number 40

Vingers in je oren! Het geluid van een stadion vol vuvuzela’s is oorverdovend. Terwijl Oranje bijna (echt, bijna!) wereldkampioen wordt, loopt onze teller op naar 40. Veertig medewerkers! Natuurlijk verandert niet alles wat we aanraken in goud (was het maar zo). Met ons Wild Webshop platform, de kant-en-klare webwinkel voor het MKB, winnen we geen prijzen. Maar dit jaar worden we wel Kentico Gold partner en roept Microsoft BizTalk collega Randal uit tot MVP. Trots dat we zijn!

2011

We zijn 5 jaar!

Vijf jaar. Als bedrijf begin je dan een beetje mee te tellen. Hoog tijd dus voor een eigen stek. Een prachtig monumentaal pand middenin het Groene Hart. Verbouwen, schilderen en inrichten vergt zoveel aandacht dat de hypes van 2011 - planking, owling, batmanning en nog meer van dat geks - 'helaas' ons voorbij gaan. Het kantoor is precies wat we altijd wilden. Inclusief heerlijk zonnig terras aan de Rijn bij onze buren van het café. Waar ze overigens een zeer lekkere ijsbeer tappen.

2013

We zijn er vroeg bij met Sharepoint 2013

Als het mensen zouden zijn, zouden we elke dag selfies maken met onze mooie sites, portals en intranetten. Want met de oliebollen amper achter de kiezen, kunnen we al een prachtig intranet lanceren, gebouwd in SharePoint 2013. En ook dit jaar gaan we naar diverse congressen over de hele wereld, zodat we altijd up-to-date zijn. Commerce Server, waarmee we vanaf het eerste uur werken, wordt overgenomen door Sitecore. En Sitecore kan onze ervaring wel gebruiken: ze vragen ons mee te denken over vernieuwingen en de verdere uitrol van de tool in de Benelux.

2014

De wereld ‘loomt’ erop los

In het jaar dat iedereen knutselt met rubberen elastiekjes, worden ook wij nóg creatiever! Steeds vaker vragen onze klanten of we het totale online traject op willen pakken, waarbij zowel user experience als vormgeving van groot belang is. Met de komst van super crea UX-designers en frontend developers wordt Aviva in 2014 full service. Maar daar stopt onze uitbreiding niet. We komen namelijk wel erg vaak in het Zuiden des lands bij klanten over de vloer. Daarom openen we een nieuwe vestiging in Eindhoven met medewerkers die 'de taal' spreken. Keilogisch, witte nie!

2016

Langdurige samenwerking met een goed doel

In het jaar dat Brangelina de huwelijksfoto doorscheurde, Brexit een feit werd en Trump tot president werd gekozen, hadden wij toch genoeg reden voor vreugde: Aviva bestaat 10 jaar! Dat vierden we dooreen langdurige samenwerking aan te gaan met Stichting van het Kind, met wie we samen een plein met buitensporttoestellen gaan realiseren bij kindertehuizen in Alphen a/d Rijn. En ja, dit was ook het jaar dat je niet om Aviva's e-commerce versneller Mercury heen kon! Je kwam ons overal tegen: van New Orleans tot Amsterdam.

2026

Aviva bestaat 20 jaar!

In 2026 kun je overal tegen praten. En praat alles terug. Er staan inmiddels 5 lerende robots op onze payroll. Was wel even wennen natuurlijk, aan de lunchtafel zitten met collega’s die een drinkbeker met smeerolie achterover tikken. Ook zijn we ongelofelijk trots dat we mee mogen ontwikkelen aan het beam-me-up-horloge van Twatch! En dat met maar liefst 80 developers op planeet Mars.

Volgende item Werken bij

Ons DNA? Technisch,
creatief & betrokken
+ een flinke portie lol!

Team