NL EN

Sitecore omarmt Aviva's XC9 Docker Images

Bij Aviva Solutions werken we graag met de beste tooling. Voortdurend zoeken we naar manieren om Sitecore nóg efficiënter te gebruiken. Zelf ontwikkelen we ook tools. Onze kennis, expertise en ons enthousiasme houden we daarbij niet voor onszelf. Bijvoorbeeld in het geval van Docker, dat we sinds twee jaar inzetten en zelf hebben doorontwikkeld.

Het gemak van Docker

Het jaar 2018 was net begonnen en versie 9 van Sitecore Commerce net gelanceerd. De technologie van Docker voor Windows stond nog in de kinderschoenen, qua stabiliteit niet te vergelijken met Docker voor Linux. Toch leek het ons verstandig om de uitdaging aan te gaan en te kiezen voor Docker. Waarom? Omdat Docker de complexe set-up van Sitecore Commerce een stuk eenvoudiger en overzichtelijker maakt.

Met Docker kun je namelijk gemakkelijk de gewenste versie van Sitecore selecteren, downloaden en op je eigen pc draaien. Zonder dat hiervoor diepgaande kennis vereist is. Een mooi voorbeeld hiervan is de Mercury Dockerized demo. Daarmee kan bijvoorbeeld een technisch salesmedewerker, na het doornemen van een korte handleiding, zelf met Sitecore aan de slag. 

Mijlpaal

Het kostte flink wat tijd en doorzettingsvermogen, maar onze vroege keuze voor Docker resulteerde in een Github repository. Met hierin Dockerized set-ups voor Sitecore XP en XC. Sindsdien vormt deze opensource repository de basis voor onze Sitecore Commerce-ontwikkeling, en is de repository voor iedereen beschikbaar.

Afgelopen zomer initieerde de Sitecore-community een aparte Sitecore Docker Github repository. Hierin vind je de set-ups voor de XM en XP Docker. En dat bracht ons op een idee. Met onze Docker- en Sitecore Commerce-expertise voegden we daar een XC-set-up aan toe, die we eind oktober 2019 opleverden. Een mijlpaal: er is nu één Github repository met de Dockerized versies van Sitecore XM, XP én XC.

Omarmd door Sitecore

Tijdens het Sitecore Symposium 2019 in november liet Sitecore zelf weten deze community-gedreven verbeteringen te omarmen. Ook kondigde Sitecore aan vanaf medio 2020 officiële Sitecore Docker Images aan te bieden, op basis van de efforts van de community. Dat is een groot voordeel voor developers, die de Docker Images dan niet meer zelf hoeven te bouwen. Bovendien is er dan officiële support vanuit Sitecore beschikbaar.

Met het pionieren en ontwikkelen van Docker Images voor Sitecore XP en XC hebben we een mooie bijdrage geleverd aan de Sitecore-community. En maakten we werken met Sitecore nog eenvoudiger en efficiënter. Een resultaat waar we trots op zijn. Wil je er meteen mee aan slag? Dat kan in de Sitecore Docker repository 

Sitecore Platinum Implementation Partner

Wij hebben de hoogst haalbare accreditatie voor Sitecore-partners.

Lees meer

Sitecore Symposium 2019

3 dagen in 5 minuten

Aviva wint Sitecore Experience Award

Lees meer

XC9 + K8S + AKS = Bingo?!

Sitecore MVP Joost Meijles stapte tijdens het Sitecore Symposium 2019 in Orlando op het podium om Sitecore-developers alles te vertellen over de ontwikkelingen rondom Kubernetes i.c.m. Sitecore en Docker containers. En nu is daar ook nog een blog!

Lees meer