NL EN

XC9 + K8S + AKS = Bingo?!

  • Hoe werkt dit in de praktijk?
  • Hoeveel werk is het deployen van bijvoorbeeld een Sitecore XC naar AKS?
  • Is dit echt dé oplossing voor het deployen van Windows Docker containers in de cloud?
Sitecore 9 heeft een micro-service architectuur en is ontworpen met de cloud in gedachten. Een micro-service architectuur heeft uiteraard vele voordelen, maar het maakt de deployment van Sitecore wel een stuk complexer.

De Sitecore-gemeenschap heeft dit opgepakt door het creëren van Docker Images voor Sitecore. Iets waar Aviva Solutions ook een grote bijdrage aan levert, bijvoorbeeld in de vorm van het Aviva Sitecore Docker repo voor de Sitecore XP en XC. Deze Docker-gebaseerde Sitecore setup werkt ideaal voor een development setup!

Tot op heden was het deployen naar de cloud op basis van een Windows gebaseerde Docker setup, zoals het geval is voor Sitecore, echter een uitdaging. Voor het deployen naar de cloud waren er een tweetal mogelijkheden:
1. De lokale development setup repliceren in een VM in de cloud mbv. Docker Desktop.
2. Een Docker Swarm cluster opzetten op basis van IAAS.

Beide mogelijkheden zijn niet ideaal. Zo is de eerste optie niet schaalbaar en werken beide oplossingen op basis van IAAS en moet je dus bv. zelf de VMs onderhouden. Feitelijk komt het erop neer dat er geen cloud provider support was voor het deployen van Windows Docker containers.

Met de recente introductie van Windows support voor Kubernetes (K8S) en Azure Kubernetes Service (AKS) is dat veranderd. AKS biedt de mogelijkheid om met behulp van Azure tooling een Kubernetes cluster op te zetten. Vervolgens kan je met K8S tooling de Sitecore Docker setup deployen.

Hoe werkt dit in de praktijk? Hoeveel werk is het deployen van bijvoorbeeld een Sitecore XC naar AKS? En is dit echt dé oplossing voor het deployen van Windows Docker containers in de cloud? Lees het in zijn blog
Bekijk de redenen om bij Aviva te werken Zoveel mooie redenen om bij ons te werken. Bekijk ze allemaal!