NL EN

Het belang van Kentico certified marketeers

Als Kentico-gebruiker heb je een bootlading online marketingfunctionaliteiten tot je beschikking. Je kunt dan ook meteen aan de slag om die o zo belangrijke gepersonaliseerde online beleving te creëren voor je bezoekers. Top! 

Toch gebeurt dat in de praktijk niet direct. Hoofdzakelijk blijven deze functionaliteiten ongebruikt , doordat het best lastig is om zelf uit te vogelen hóe je ze moet gebruiken. Die tools vragen namelijk toch om specifieke marketing- en productkennis. En die kennis is schaars, zowel bij Kentico-implementatiepartners als bij de eindgebruiker. Gelukkig is hier een oplossing voor.

Kentico Xperience to the max

Met 15 jaar Kentico-implementaties op zak weten wij hoe belangrijk het is om eindgebruikers te helpen om het maximale uit hun Kentico-licentie te halen, want: 

 • Door het gebruik te maximaliseren lever je krachtigere online ervaringen aan je klanten 
 • Je accelereert de adoptie van deze nieuwe technologie  
 • Je kunt kosten besparen op third party tooling die ongeveer hetzelfde kan

Kennis van de hoed en de rand: Kentico-trainingen

Om het maximale te realiseren heb je kennis nodig van de specifieke online marketingfunctionaliteiten van Kentico.  Een groot deel van deze kennis kun je verkrijgen door het volgen van de online courses die Kentico Xperience aanbiedt bij de licenties. Het is een gebruiksvriendelijke vorm van e-learning en zorgt ervoor dat de marketeers en content editors bekend raken met dit onderdeel en basiskennis opdoen waarmee ze snel aan de slag kunnen. Meer weten over Kentico-trainingen? Kijk voor meer informatie op xperience.io

Certified Marketer is de kers op de taart

Als implementatiepartner weten we dat het verschil wordt gemaakt door de vakkundige begeleiding van een Kentico Certified Marketer. Als Kentico gecertificeerd marketeer weet je als geen ander hoe je de gebruiker het beste kan helpen om aan de slag te gaan met alle marketingfeatures van Kentico Xperience. Van het samen vaststellen van het huidige digital maturity level tot het uitstippelen van de roadmap om daadwerkelijke digitale groei te realiseren. En het begeleiden van de marketeers en content editors bij het gebruiken van iedere feature.

Om die reden laten wij al onze professionals jaarlijks de certificering behalen tot Certified Developer of Marketer en zorgen we er daarmee voor dat onze klanten klaar zijn om optimaal gebruik te maken van hun nieuwe Kentico Experience licentie.

De accreditatie tot Certified Marketer is het resultaat van verregaande productkennis van Kentico Xperience en de bewezen capaciteit om dit succesvol in de praktijk toe te passen. Daarnaast moet je als Certified Marketer beschikken over kennis en kunde op het gebied van digital marketing. Om deze Kentico-certificering te kunnen behalen moet jaarlijks een zwaar examen worden afgelegd waarbij ruim 40 vragen binnen 90 minuten succesvol moeten worden beantwoord. 

“Om succesvol te zijn in mijn rol, begeef ik me op het snijvlak van techniek en marketing. Daarom heb ik zowel technische- als marketingkennis nodig van het Kentico platform. Pas dan kan ik onze klanten goed begeleiden tijdens het project," zegt Harko Prinssen. "De Kentico Marketer certificering is het bewijs dat ik de kennis heb die voorwaardelijk is om klanten goed te helpen met training, het scopen van het project en beheren van de verwachtingen specifiek ten aanzien van het Kentico-platform.”

Als Certified Marketer heb je verregaande kennis van de online marketingfunctionaliteiten van Kentico Xperience. Hierdoor ben je uitstekend geschikt om Kentico-gebruikers te adviseren en te begeleiden bij:

 • webanalytics
 • marketingautomation
 • e-mailmarketing
 • contentmarketing
 • pay-per-click (PPC) en zoekmachineoptimalisatie (SEO)
 • contactbeheer en activity tracking
 • contactsegmentatie (groepen, persona’s en score)
 • contentpersonalisatie
 • contentoptimalisatie met zowel A/B- als MVT-tests

Haal net even meer uit je Kentico-licentie

Een Kentico Certified Marketer is dus in staat om jou als eindgebruiker net even meer uit je Kentico-licentie te laten halen. Betere lead nurturing door het succesvol inzetten van marketing automation bijvoorbeeld, of het verrassen van je bezoekers met een hyper gepersonaliseerde online beleving. Niet voor niets winnen onze klanten regelmatig een Site of the Year award met de websites die we voor hen opleveren. 

Worstelt jouw organisatie met het succesvol in gebruik nemen van alle Kentico-functionaliteiten? Of wil je een second opnion op je huidige implementatie? Hou dan deze pagina in de gaten voor meer tips & tricks of stuur ons een mailtje op hetgroteeffect@avivasolutions.nl