NL EN

A-team in actie: Martin van Houte over i-team Global

Waarom werken aan de frontend van het nieuwe Sitecore-platform een leuke klus was

Martin van Houte was als frontend-developer betrokken bij het nieuwe webplatform van i-team Global, producent van high-end schoonmaakproducten en -machines. Het innovatieve bedrijf heeft een netwerk van distributiepartners in meer dan zestig landen. Met het nieuwe platform willen ze zowel deze resellers als hun klanten beter bedienen.

Eerste grote project

Dit was het eerste grote project dat ik bij Aviva Solutions draaide en viel dus meteen met de neus in de boter! Tot dan toe werkte i-team Global nog met een WordPress-website en losstaande tools. Die hebben we vervangen door een partnerportal voor de resellers en een klantwebsite voor sales en marketing. We ontwikkelden beide platforms grotendeels parallel aan elkaar. De partnerportal en klantwebsite zijn weliswaar voor een deel gestoeld op dezelfde herbruikbare code, maar gebruiken deels ook specifieke code. Dat maakte het behoorlijk uitdagend.

Gebruikte tools

Eerst hebben we de MVP van de partnerportal en klantwebsite opgezet. Ik heb hierbij onder andere gewerkt met Zurb Foundation, SCSS, ES6/JavaScript, Git, Gitkraken en Jira. Later ook met React en CSS Variables. Aan de slag gaan met ES6/JavaScript en React was een leuke ervaring, het was namelijk relatief nieuw voor me. Gedurende het project ben ik er volledig in thuis geraakt. Zo blijf je leren! Na de livegang ben ik betrokken gebleven bij het uitbreiden en verbeteren van beide platforms. Zo heb ik me onlangs nog beziggehouden met het opzetten van een userportal op basis van SXA van Sitecore.

"Ik kan mijn collega’s altijd gebruiken als klankbord. Daarnaast had ik dagelijks contact met designers, backend-developers en projectmanagers. Hierdoor was het heel makkelijk om antwoord te krijgen op vragen en onduidelijkheden."

Mooi resultaat

Toen we met dit project begonnen, had i-team Global niet een hele spannende website, laat staan een platform waarop ze hun innovatieve producten goed konden tonen. Dat is nu wel anders. Ze hebben nu een mooie frisse site waar bezoekers makkelijk kunnen terugvinden wat ze zoeken. Maar dat niet alleen. Dankzij Sitecore Commerce hebben de partners nu inzicht in de hele klantreis, in plaats van alleen de ori├źntatiefase. Dat maakt het mogelijk om heel gericht te personaliseren en het salesproces lokaal te optimaliseren.
 

Veel gebruiksgemak

Het platform is bovendien ge├»ntegreerd met het CRM-pakket dat i-team Global gebruikt, met SharePoint en met Outlook Agenda. Verder regelen de partners zaken als serviceaanvragen nu via de portal in plaats van via telefoon of e-mail. We hebben de portal gekoppeld met SharePoint. Hierdoor kunnen medewerkers zelf productinformatie en -documentatie toevoegen, zodat partners waar ook ter wereld er meteen bij kunnen. 

Develop yourself

Profiteer van de kennis en verhalen van het A(viva)-team! Van blogs, events tot C# coding guidelines. Ga naar het overzicht
Martin van Houte over zijn werk als frontend developer bij het Sitecore-project bij iTeam Global
Zoveel mooie redenen om bij ons te werken!