NL EN

Kennis direct van de source

Kennis delen vinden we heel gewoon

Regelmatig organiseren we lightning talks en pizzasessies om onze expertises en praktijkervaring met elkaar te delen. In ons Innovation Center werken we aan nieuwe solutions met dito technieken. Al die opgedane kennis staat daarna ook tot jouw beschikking!

Bij Aviva vinden we het heel gewoon: kennis deel je. Zo spreken onze collega’s op grote IT-evenementen, organiseren en hosten we kennissessies. En dat niet alleen, want we houden nu eenmaal van digitaal. Dus zetten we ook een hoop van onze kennis online. Van open source projecten tot blogs. Wie, wat en waar? Dat lees je hier.

Een paar voorbeelden van kennissessies op (inter)nationale events 

 • Dennis Doomen sprak op JavaZone. Sessie: Event Sourcing done right
 • Aviva Impuls en Aviva-kennissessies 
  • Jeroen de Kort over Regular Expressions 101: Wildcards on ster*ids
  • Tim ter Laare over .NET Microservices: Asynchrone communicatie tussen services met Azure Service Bus en MassTransit 
  • Stan en Hugo over Snel en schaalbaar client-side zoeken met Instantsearch & ItemJS
  • Teun Somers over Figma = Design in multiplayer mode 
  • Martin Opdam over Artificial intelligence en technologische vooruitgang
  • Jonne Kats over de State of React 
  • Tim van Schie over front-end performance: lessons learned
 • CodeStof bij Aviva in Koudekerk aan den Rijn
  • Joost Meijles gaf een tech-sessie over Docker, Kubernetes & Windows
  • Martin van Houte hield een talk over JAMstack & Headless CMS
  • Dennis Doomen gaf twee workshops over Het schrijven van goed onderhoudbare en testbare code

Blogs en open source intiatieven

Een van onze open source-projecten is Pensum. Pensum is een tool die loadtestscenario’s opstelt aan de hand van historische data. Hiermee zie je snel of de website een realistische gebruikersload aankan. Nog zo'n mooi initiatief is Nyxie, een Sitecore Commerce plugin dat een flink aantal kwalificaties en promoties toevoegt. Het resultaat van een van de initiatieven waar we aan werken in ons Innovation Center. 

Jonne Kats en Joost Meijles specialiseren zich in headless oplossingen en publiceren daarover op Unplatform. Daarnaast zijn deze software-architecten meermalen benoemd tot Sitecore Commerce MVP's, logisch dus dat zij vooral op dit vlak een grote bijdrage hebben geleverd aan de kennis van de Sitecore-community. 

Dennis Doomen specialiseert zich in architectuur en ontwerprincipes. Als The Continuous Improver blogt hij over onderwerpen als test-driven design, unit testing, eventsourcing, domain-driven design. Daarnaast deelt hij zijn inzichten op de grootste IT-evenementen in binnen- en buitenland. Hij is de geestelijk vader van de C# Coding Guidelines: onze standaarden en richtlijnen voor het programmeren in C#. En initiatiefnemer van het open source-project Fluent Assertions dat hij actief beheert.

Podcast

Collega Saber Karmous beheert samen met Kishen Simbhoedatpanday een Nederlandstalige podcast voor software ontwikkelaars genaamd Codeklets. Daar kun je luisteren naar luchtige gesprekken met interessante gasten over uiteenlopende development-onderwerpen.

Dichterbij de source?

En wil je nu heel dichtbij de source komen en als eerste deze kennis tot je nemen? Dan weet je wat je te doen staat!

Techblog

Van artikelen over programmeren, best practices, onderzoeken die we doen naar architectuurmethoden tot coole features die we ontdekken bij het uitpluizen van nieuwe tools. Je leest het op ons techblog!

Naar het techblog
Bekijk de vacature .NET-developer

Waarom Aviva Solutions? Zoveel mooie redenen!

Kennis Werk Benefits Lol
We zijn verzot op nieuwe tools, technieken en ontwikkelmethoden. Jij ook? Er wordt hier heel wat uitgetest en uitgevogeld. En wie als eerste snapt hoe het werkt, organiseert een kennissessie en legt ons uit hoe de vork in de steel zit. Veel kennis om je aan op te trekken en alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Bekijk alle redenen
We werken aan oplossingen van topkwaliteit en daar zijn we trots op. Zo is er altijd afwisselend werk zodat jij je skills en ervaring optimaal kunt benutten. En natuurlijk staan je collega's voor je klaar met raad, daad of een goeie grap: werk en plezier gaan bij ons hand-in-hand. Uitdaging en afwisseling met gaaf werk dat ertoe doet. Bekijk alle redenen
Hard werken wordt beloond: daar hoort een goed salaris met bonusregeling bij. Er is ruimte voor maatwerk als het om je pensioen, smartphone en laptop gaat. En natuurlijk krijg je alle tools om je werk goed te kunnen doen. Ontdek nog meer redenen om te solliciteren bij Aviva Solutions Bekijk alle redenen
Met je collega’s een hapje eten, een drankje doen in een wereldstad, een balletje trappen of een museum pakken. Naast de social events zoals LAN-party's gaan we ook elk jaar met z'n allen een weekend naar het buitenland! Elk jaar een weekend weg. En jij mag ook mee! Bekijk alle redenen