NL EN

CodeStof

  • Kennis vergroten over de development, tools en technologieën
  • Relaxen met een buffet en drankjes
  • Andere developers leren kennen

We zijn gek op tech en staan dan ook vooraan om nieuwe dingen uit te proberen. Dat resulteert niet alleen in een interessante tech-stack. Want wie precies snapt hoe en óf het werkt, geeft een kennissessie en legt uit hoe de vork in de steel zit. Denk aan talks over Roslyn Analyzers, React, Docker, en Continuous Delivery. En dan kom jij toch ook om de hoek kijken? Op donderdag 12 maart ben je van harte welkom!

Sessie 1: Docker, Kubernetes & Windows

door Joost Meijles - Developer, Architect en Sitecore Commerce MVP

Docker en Windows-containers, het gebruik ervan stijgt in populariteit. Niet zo gek ook, want het deployen naar de cloud is een interessante nieuwe mogelijkheid door de komst van Azure Kubernetes Service (AKS)! In deze sessie krijg je een overzicht van het gebruik van Windows-containers voor lokale development tot en met de deployment van diezelfde containers naar de cloud voor productie. Na afloop heb je antwoord op de volgende vragen:

  • Wanneer zet je Docker in?
  • Waarom kies je voor Windows-containers?
  • Hoe complex is het gebruik van AKS?

Sessie 2: JAMstack en Headless CMS

door Martin van Houte – Frontend developer

De buzzwords vliegen je de laatste tijd om de oren. JAMstack, SSG, Netlify, GraphQL, SaaS, GatsbyJS, Headless CMS. Klinkt allemaal heel interessant, maar wat kun je er in de praktijk nou precies mee? En waar begin je?

Afgelopen maanden deed Martin met zijn collega’s onderzoek naar de JAMstack. Wat houdt het in? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? Zijn er ook nadelen? Op deze (en nog veel meer vragen) hebben zij geprobeerd een antwoord te krijgen. Inmiddels is hun beeld over deze technologie compleet en kunnen zij hun verhaal onderbouwen met praktijkervaringen. Tijdens de kennissessie deelt Martin de resultaten en bevindingen. Hij presenteert dit aan de hand van een enkele front-end applicatie.

Een front-end georiënteerde kennissessie, maar zeker geen reden om hier als back-end ontwikkelaar niet bij te zijn. Sterker nog: dit wil je niet missen!

Volledige programma en praktische zaken vind je op Meetup

Het volledige programma en meer vind je op de CodeStof-eventpagina op Meetup

Benefits van onze CodeStof-talks

🥂 Relaxen met een buffet en drankjes, meestal bij onze onderburen van café de Hoek.
🧐 Kennis vergroten over de development, tools en technologieën
👩‍💻 Andere developers leren kennen
🇳🇱 Sessies in het Nederlands

Sprekers, blogs & open source. Bekijk hier waar je ons tegenkomt.