NL EN

Geoptimaliseerde zoekervaring voor onze klant Nevi.nl

Nevi, de beroepsvereniging voor inkoop, contract- en supply management, heeft in samenwerking met ons een opmerkelijke verschuiving in hun zoekfunctionaliteit doorgemaakt. Deze innovatieve upgrade veranderd 14 verschillende zoekopties tot één geoptimaliseerde zoekfunctie, waardoor het zoeken niet alleen gestroomlijnder, maar ook effectiever is geworden.

Voordat wij de zoekfunctie hebben aangepast, stonden ze voor een uitdaging waarbij elk bedrijfsonderdeel en elk onderwerp een afzonderlijke zoekfeed had. Deze fragmentatie betekende dat het moeilijk was om naadloos te schakelen tussen verschillende onderdelen, bijvoorbeeld van een opleiding naar een evenementenfilter. Klanten ondervonden dit probleem regelmatig, wat resulteerde in toenemende druk op de klantenservice als gevolg van meldingen over het niet kunnen vinden van specifieke informatie. 

De nieuwe zoekfunctionaliteit voor een efficiënte ervaring 

Met de nieuwe zoekfunctionaliteit wordt het zoeken op Nevi een soepele ervaring. Wij hebben een geoptimaliseerde zoekfunctie geïntroduceerd die het voor inkopers gemakkelijker maakt om snel en efficiënt de benodigde informatie te vinden.  

Een van de hoogtepunten is de toevoeging van slimme zoeksuggesties, waardoor inkopers worden geholpen bij veelvoorkomende zoekopdrachten. Hiernaast versterkt de implementatie van metadata de relevantie van zoekresultaten. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker snel de juiste informatie kan vinden zonder door irrelevante resultaten te hoeven bladeren. 

Voorheen waren de zoekfuncties in 14 categorieën verdeeld in het menu, wat moeilijk te vinden was voor veel bezoekers. Dankzij het toevoegen van de slimme zoeksuggesties, filteren, en het verwijderen van afbeeldingen voor een gerichte informatieverstrekking, wordt zoeken niet alleen eenvoudig maar ook aantrekkelijker. Een succesvolle aanpak vanuit zowel gebruikers- als ontwikkelaarsperspectief.  

Het behalen van gestelde doelen 

"De bezoekers aan onze website gaven aan moeite te hebben met het vinden van relevante content. In samenwerking van Aviva Solutions hebben wij gekeken naar een passende oplossing. Wij kregen zelfs meer, Aviva Solutions breidde onze vraag uit met suggesties in de zoekresultaten om gebruikers nog eerder naar een mogelijk resultaat te leiden. Onze klantenservice heeft sinds de lancering minder telefonische aanvragen ontvangen!" Roel Vanhooydonck, Online marketeer Nevi.  

Bezoek Nevi.nl voor de nieuwe zoekervaring: 

Het eindresultaat van deze samenwerking is nu te ervaren op (nevi.nl). Ontdek hoe wij samen met Nevi de zoekervaring hebben getransformeerd.  

Bezoek hier de website van Nevi.nl

Bekijk

Onze aanpak levert digitale daadkracht  

Als je op zoek bent naar een partner voor jouw volgende stap in digitale ontwikkeling die samenwerking, creativiteit en vakkennis als kernwaardes heeft, dan zijn wij de partij voor jou. Neem contact om te ervaren hoe we je verder kunnen helpen.