NL EN

Vernieuwd multisite platform voor Driestar

Vernieuwd multisite platform voor Driestar

Vraag

Driestar educatief heeft 10 websites en -shops die draaien op het CMS van Kentico. De onderwijsorganisatie zocht een nieuwe partner om het beheer van de huidige leverancier over te nemen en de sites verder te ontwikkelen. 

Aanpak

In een gezamenlijke analyseworkshop bespraken we de overname, maakten een werkverdeling en besloten alle sites te migreren naar Kentico 12. De open communicatie tussen de drie partijen zorgde voor een vlotte overdracht.  

Resultaat

De migratie van zowel Kentico 9 als 10 naar de nieuwste versie is voorspoedig verlopen en alle sites zijn samengebracht onder één geïntegreerd platform met Microsoft Azure. Ook het UX-design en de navigatie zijn sterk verbeterd.  

Contact met Kentico

Driestar educatief is een kenniscentrum dat bestaat uit een hogeschool, een onderwijsadviesdienst en een managementadviesdienst voor onderwijs. De multisite van de organisatie was eigenlijk een maatje te klein voor hun huidige partner en in goed overleg ging Driestar op zoek naar een andere partij voor online. 

Kentico wist wel een aantal geschikte bedrijven met ervaring in de onderwijssector, de juiste klantenkring en goede referenties. Driestar sprak er verschillende en koos uiteindelijk voor Aviva Solutions. Vooral op basis van onze uitgebreide ervaring met dergelijke trajecten, de aanpak die we voorstelden en de goede klik tijdens de gesprekken.

'Aviva lost dingen snel voor ons op. Dat is precies waar Driestar behoefte aan heeft.'
Kees Codée, manager support Driestar Educatief

Integratie en UX

Naast de migratie van de bestaande websites en -shops naar Kentico 12, brachten we ze ook samen in één geïntegreerd platform. Hiervoor installeerden we Microsoft Azure, wat het uitwisselen van functionaliteiten en componenten tussen de verschillende sites sterk vereenvoudigt. Voor de metamorfose van het UX-design deden we een uitgebreide analyse van het bezoekersgedrag.

Vindbaarheid

Ook onderzochten we of alle informatie goed vindbaar was. We vertaalden onze verbeterpunten naar een navigatieadvies en pasten de interface aan. Het resultaat is een multisite-omgeving met geoptimaliseerde gebruikerservaring en gemakkelijk vindbare informatie. Binnen de afgesproken tijd en binnen budget.

Meer weten?

De volledige case van Driestar kun je hier eenvoudig downloaden. Zo krijg je meer inzicht in de uitdagingen van Driestar en hoe wij de migratie naar Kentico 12 hebben aangepakt.

Direct contact

Herken je jezelf in de uitdaging van Driestar of overweeg je zelf de migratie naar de laatste versie van Kentico? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies op 071-710 74 72 of marketing@avivasolutions.nl.