NL EN

Van Cornerback naar Front-end

Deion startte in 2022 als Front-ender bij Aviva Solutions

De in Rotterdam geboren Amsterdammer Deion Etman speelde op hoog niveau American Football. Nadat hij zijn opleiding bij het Johan Cruyff college had afgerond is hij reëel naar zichzelf gaan kijken met de vraag of hij hier zijn toekomst in zag. Interesse voor programmeren had hij al, en tijdens de pandemie is hij zich hier verder in gaan verdiepen. Na een periode van intensieve zelfstudie heeft hij nu de overstap naar Aviva Solutions gemaakt. Van professioneel American Footballer naar Front-ender, waarom heb je die switch gemaakt? Toen mijn zus het idee had om een app te ontwikkelen, maar hier niet de mensen voor kon vinden, besloot ik het zelf te gaan proberen. Met intensieve zelfstudie en veel doorzetten heb ik de beginselen van Front-end development geleerd en zo ben ik er langzaam ingerold. Na een jaar praktijkervaring opgedaan te hebben als vrijwilliger bij een online platform vond ik het tijd om op zoek te gaan naar mijn eerste “echte” baan in de ICT.
Via een recruitmentbureau ben ik in contact gekomen met Aviva Solutions. In het eerste gesprek heb ik mijn verhaal uitgelegd. En ondanks dat ik qua scholing geen duidelijke technische achtergrond heb, was er toch een goede klik en wilde ze naar mijn verhaal luisteren. Er volgde een tweede gesprek waarna ik de kans kreeg om me bij Aviva Solutions verder te gaan ontwikkelen.

Werken als Front-ender?

Bekijk onze vacatures

Lees meer
Deion verteld over zijn werk als front-ender

Hoe was je ontvangst bij Aviva Solutions? Op mijn eerste werkdag heb ik meteen erg veel collega’s leren kennen. Het heeft mij een erg fijn en warm gevoel gegeven dat iedereen hier zo open is en op je af stapt om kennis te maken. De mogelijkheid om meteen 2 dagen thuis en 3 dagen op kantoor te werken bevalt me goed. Ook tijdens het thuiswerken spreek ik mijn collega’s vaak. Collega Tim heeft mij vanaf dag 1 heel goed begeleid en daardoor heb ik het gevoel dat ik er nooit alleen voor sta. Daarnaast hebben we een traject samengesteld zodat ik mezelf nog beter en sneller kan ontwikkelen.

“Kennis delen en jezelf ontwikkelen wordt hier erg serieus genomen.”

Waar werk je momenteel aan, en hoe bevalt dit? Ik werk nu onder andere aan een project waarbij ik de styling van de componenten verzorg. Hierbij wordt Figma gebruikt, en de styling ervan gaat via SASS. Er is veel diversiteit in de projecten waar veel disciplines samenkomen. Het kan zo maar dat ik volgende week weer met een ander project bezig ben. Deze afwisseling zorgt ervoor dat mijn ervaring en skills zich ontwikkelen die ik vervolgens weer op andere plekken in kan zetten.

“Ik snap waarom een groot gedeelte van de collega’s hier al 10-15 jaar werkt.”

Waar staat Aviva Solutions volgens jou voor? Er valt hier een hoop te ontdekken. Kennis delen en jezelf ontwikkelen wordt hier erg serieus genomen. Aviva Solutions is een echte kennisorganisatie waarbij kennisdeling key is. Er wordt veel in geïnvesteerd, variërend van lightning talks, waarin collega’s in 10 minuten hun kennis over een onderwerp delen tot het organiseren van een Aviva Impuls kennismiddag eens per 4 maanden waarin meer uitgebreid onderwerpen langskomen.
Er is bij Aviva Solutions een goede balans tussen werk, zelfontwikkeling, en plezier maken. Zo mocht ik na 2  maanden al mee op een lang weekend naar Malta. Ik snap waarom een groot gedeelte van de collega’s hier al 10-15 jaar werkt.

Wil je Deion’s collega worden? Dat kan! Bekijk onze vacatures of neem direct contact op met Mark Groothuizen via werkenbij@avivasolutions.nl of 06-49781923.

Nieuwsgierig of werken bij Aviva Solutions ook wat voor jou is? 

Kom dan gewoon een keertje sfeerproeven tijdens Aviva Impuls. Meld je aan via het formulier of stuur een mailtje naar impuls@avivasolutions.nl.


Je bent van harte welkom!

Meld je aan