NL EN

Succesvol overstappen van Sitecore naar Kentico

Laat de groei van je business niet afremmen door je technologie

Weet jij nog waarom je voor Sitecore hebt gekozen? Waarschijnlijk omdat je organisatie behoefte had aan een platform wat echt je marketingstrategie zou ondersteunen? Of omdat je een rijkere user experience wilde bieden aan je bezoekers, met personalisatie en marketing automation? 

In ieder geval niet om gevangen te zitten op een monolithisch platform wat te complex is om marketeers zelfstandig te laten werken. Waarvan blijkt dat die gepersonaliseerde user experience zo complex is om te bouwen dat het gewoon niet te realiseren is. Of waarvan de upgrade naar een nieuwe versie meer kost dan het overstappen naar een gebruiksvriendelijk digital experience platform.

Wij spreken dagelijks Sitecore-gebruikers die vast zitten in hun huidige platform en op zoek zijn naar een betrouwbare, betaalbare manier om te replatformen naar Kentico. We zijn er om je te helpen om succesvol over te stappen naar een dxp met sterke performance, lagere kosten en digital marketing features die je bezoekers de best mogelijke user experience bieden.

Wat is Xperience 13?

Lees hier verder over Kentico Xperience 13

Sitecore vs Kentico

Sitecore vs Kentico

Benieuwd naar de verschillen tussen Sitecore en Kentico? Lees dan dit ebook.

Lees meer
Succesvol replatformen

Succesvol replatformen

APS IT-diensten wint Site of the Year na de overstap van Sitecore naar Kentico

Lees meer
"De overstap naar Kentico heeft online groei mogelijk gemaakt en stelt ons in staat om betere en rijkere gebruikerservaringen te creëren."
Michael van Dijk, Unitmanager APS IT-diensten

4 redenen om over te stappen

Aanzienlijk lagere kosten

Een van de belangrijkste voordelen van Kentico is de kosteneffectiviteit. Het platform is betaalbaarder dan Sitecore, met een lagere instapprijs en minder kosten voor upgrades en onderhoud. Het licentiemodel van Kentico is ook een stuk voorspelbaarder waardoor je nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

Makkelijker in gebruik

Kentico is bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface. Het platform is ontworpen om eenvoudig contentmanagement, e-commerce en digital marketing vanuit één systeem te beheren. Het beschikt over een zeer intuïtieve, visuele editor en is zeer eenvoudig aan te passen aan jouw specifieke behoeften en vereisten.


Krachtige marketingtools

Het platform biedt uitgebreide functionaliteit voor het beheren van klantrelaties, het opzetten van marketingcampagnes en het analyseren van prestaties. Het stelt bedrijven in staat om gepersonaliseerde, relevante inhoud te leveren aan specifieke doelgroepen, wat leidt tot hogere betrokkenheid en conversiepercentages. 


Kortere time-to-market

Een van de meest opvallende voordelen van Kentico is de snelle time-to-market. Het platform maakt gebruik van een modulaire architectuur die het mogelijk maakt om snel nieuwe inhoud en functies toe te voegen en bestaande inhoud bij te werken. Dit betekent dat bedrijven sneller kunnen reageren op veranderende marktomstandigheden.  

Untitled design (76)

"Kentico is dan echt een verademing"

Bart Hoppe, CEO Aviva Solutions

Lees verder

Aviva & Kentico

Kentico en Aviva Solutions zijn al jaren een ijzersterk team. Je profiteert van een flexibel en krachtig dxp en van de jarenlange ervaring van de nummer 1 Kentico-partner in Nederland. En je beschikt over de enige Kentico Marketing MVP waarmee je zeker weet dat je digital marketing strategie ook echt gerealiseerd wordt!

Replatform aanpak:

Think Create Evolve
Aan de basis van een succesvolle replatforming ligt onze onderzoeksfase waarin we je organisatie beter leren kennen en je business begrijpen. Dat doen we door diepgaand onderzoek naar de grootste struikelblokken in je huidige Sitecore platform. We bespreken je digitale ambities en doelstellingen en zoomen in op de strategie om deze te realiseren. Tijdens de Think-fase draait het om het vertalen van deze inzichten naar de beste digitale oplossingen waarbij je zoveel mogelijk gebruik maakt van alle out-of-the-box functionaliteiten van Kentico. Samen leggen we de fundering voor succes
Voor de meeste van onze klanten is de Create-fase de meest spannende fase: je merk krijgt een nieuw online experience aangemeten, het ontwikkelplatform wordt ingericht en de ideeën worden tastbaar. Van de eerste zwart-wit-wireframes en sessies om de look & feel te bepalen naar een volledig uitgewerkt interactief eindproduct.  Tijdens deze fase houden we het doel en de strategische en technische uitgangspunten natuurlijk goed op het vizier. Na een uitgebreide test door zowel onze functionele als performancetesters is de nieuwe online gebruikservaring een feit. Samen bouwen en testen we de oplossing
We staan je bij om de adoptie van Kentico in jouw organisatie te garanderen. Dat doen we met opleidingen en trainingen op maat om je content editors en marketeers maximaal gebruik van de digital marketing features te laten maken. We helpen je de conversie te verhogen, monitoren de performance en ondersteunen bij het doorvoeren van updates en jouw digital marketing roadmap. Ons succes staat of valt met de effectiviteit van onze oplossingen. Want in onze aanpak staat samenwerking, met jou dus, centraal. Samen optimaliseren we je resultaten

Hulp nodig met de keuze? 

Je kiest niet zo maar voor een nieuw digital experience platform. Dat doe je wanneer je zeker weet dat een nieuw platform echt het verschil gaat maken voor je organisatie. Maar als je serieus met online marketing, personalisatie en e-commerce vanuit één platform aan de slag wilt, blijven er vaak maar 1 keuze over: Overstappen van Sitecore naar Kentico.

Als Kentico-specialist kunnen we je uiteraard nog veel meer vertellen over Kentico: van Azure-hosting tot technische specs. Maar jij bent op zoek naar een oplossing die past bij jullie situatie en doelstellingen. En soms past een ander CMS gewoon beter. Dat is precies waar wij je mee kunnen helpen: het afwegen en maken van deze belangrijke keuze.

Samen zetten we het op een rijtje

Vrijblijvend praten over jouw overstap?

Overstappen van Sitecore naar Kentico doe je niet zomaar. Dat snappen we heel goed. We bieden je daarom graag de mogelijkheid om vrijblijvend te praten over hoe je de overstap succesvol aanpakt.


  • Grip op de kosten en besparingen
  • Profiteren van een bewezen aanpak
  • Snel over naar toekomstbestendig platform
  • Continue optimaliseren van resultaten