NL EN

Verbeterde zoekmogelijkheden op Gouwe Academie's website

Gouwe Academie, een adviesbureau gespecialiseerd in ICT-producten, heeft onlangs een aanzienlijke toename ervaren in de hoeveelheid aangeboden content. Deze content omvat diverse scholingsprogramma's en thema's die via de website worden aangeboden. Uit ons onderzoek en overleg met de klant is gebleken dat de bestaande navigatiestructuur en sjablonen niet voldoende geschikt waren om deze groeiende hoeveelheid content effectief aan de gebruikers te presenteren.

Zoekfunctionaliteiten optimalisatie op de website

Ons UX-team heeft grondig onderzoek gedaan naar dit knelpunt. In samenwerking met onze business analist heeft Gouwe Academie in meerdere sessies een gedetailleerde user journey onderzocht, gespecificeerd en gepresenteerd middels overzichtelijke designs van een mogelijke toekomstige situatie.  

Als gevolg van het onderzoek is gebleken dat de oude navigatiestructuur deze journey niet goed kon ondersteunen. De navigatiestructuur was te onduidelijk. Ons UX-team heeft nieuwe ontwerpen ontwikkeld die specifiek gericht zijn op de scholingsthema's en de bijbehorende sub-thema pagina's. 

Gekoppeld aan de user journey, is een ander belangrijke wijziging gedaan door de implementatie van de zoekresultatenpagina. Dit hebben we voor Gouwe Academie verder uitgebreid door het toevoegen van een slimme navigatiestructuur en de relevante zoekresultaten. De kracht van een geoptimaliseerde zoekpagina met facetfiltering is dat de gebruiker sneller bij het gewenste resultaat komt. Met toewijding aan het optimaliseren van de website heeft Gouwe Academie aanzienlijke vooruitgang geboekt.  

715ec74e-a7d9-4fb8-b089-813440df2059.jpg
 

"Het was fijn om samen te werken met mensen met kennis van zaken op alle terreinen. Bij het design van de vernieuwde website werd goed meegedacht met onze wensen, voortkomend uit ons aanbod en onze klanten. Tegelijkertijd waren we blij met de aanvullingen die gedaan werden vanuit de kennis van Aviva Solutions." Driestar Educatief.


Door deze doelgerichte aanpassingen heeft Gouwe Academie niet alleen de uitdagingen van de groeiende content aangepakt, maar ook de algehele gebruikerservaring verbeterd. Het behalen van deze doelen markeert een succesvolle mijlpaal in het streven naar een geoptimaliseerde en gebruiksvriendelijke online omgeving.


Bezoek de website voor de nieuwe zoekervaring

Het eindresultaat van deze samenwerking is nu te ervaren op Gouwe Academie (gouwe-academie.nl

Bezoek hier de website van Gouwe Academie

Bekijk

Onze aanpak levert digitale daadkracht  

Als je op zoek bent naar een partner voor jouw volgende stap in digitale ontwikkeling die samenwerking, creativiteit en vakkennis als kernwaardes heeft, dan zijn wij de partij voor jou. Neem contact om te ervaren hoe we je verder kunnen helpen.