NL EN

Unplatform: Aviva Solutions houdt het hoofd erbij

Een platformloze toekomst

Hype is misschien een te groot woord, maar het is duidelijk dat headless snel aan populariteit wint ten opzichte van traditionele alles-in-1-platforms (het zogeheten ‘digital experience platform’ of DXP).

En daar is ook zeker wat voor te zeggen: headless maakt het mogelijk om alleen gebruik te maken van die services die je daadwerkelijk nodig hebt, en daarvan ook nog eens de best-of-breed-variant te kiezen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de haast onbeperkte schaalbaarheid, flexibiliteit en aantrekkelijke kosten van de cloud.

Het einde van DXP? Nee hoor

Deze ontwikkeling betekent niet dat iedereen de komende jaren de vertrouwde DXP’s vaarwel zegt en overstapt op headless websites, webshops enzovoort. Hoe we dat zo zeker weten? Voor sommige organisaties is de geïntegreerde aanpak en omvangrijke functionaliteit van een DXP nu eenmaal de betere optie. De hamvraag is dan ook: ‘Is het voor mijn organisatie zinvol om over te stappen op headless, of biedt een DXP betere kansen?‘

Wat is de beste keuze voor jouw organisatie?

Unplatform is onder meer opgericht om die vraag te beantwoorden. Naast onze jarenlange ervaring met het implementeren van alles-in-1-platforms hebben we inmiddels aardig wat headless-projecten afgerond. Die kennis verpakken we as we speak in een handige wizard waarmee je binnenkort in een paar minuten helder hebt welke aanpak voor jouw organisatie de betere is. Uiteraard is dat een eerste indicatie, waarna we desgewenst samen met jou de diepte in duiken.

Complete roadmap voor headless

Wordt het inderdaad headless? Dan biedt Unplatform een complete roadmap voor de overstap. Onze mensen weten welke best-of-breed SaaS-oplossingen er op de markt zijn. Ze hebben ervaring met het ontwikkelen van headless oplossingen (wat behoorlijk verschilt van het ontwikkeltraject bij een DXP). En ze zijn goed ingevoerd in zaken als de Jamstack-architectuur en Edge-computing. Precies wat je nodig hebt voor een geslaagd headless-project.

De wizard is live. Neem alvast een kijkje op unplatform.io en je hebt meteen al een aardig beeld van de kansen die de headless aanpak biedt.

<p>Unplatform</p>

<p>Bezoek Unplatform.io</p>

<p>Ook headless gaan?</p>

Of is een DXP toch een betere match? Ons team staat voor je klaar om te kijken naar de beste oplossing en roadmap voor jouw organisatie. 

Neem contact op

Jim de Jager

Business development manager

Joost Meijles

Consultant / Architect