NL EN

Universal Analytics stopt in 2024!

Universal Analytics stop met werken op 1 juli 2024. Sinds het einde van Universal Analytics in juli 2023, heeft Google Analytics 4 de rol overgenomen als de primaire tool voor het verzamelen van data voor je website. Maar daar blijft het niet bij, Universal Analytics stopt er helemaal mee in juli 2024.

Wat gaat er precies gebeuren?  

Op 1 juli 2024 zet Google alle Universal Analytics services uit. Google gaat permanent al je data verwijderen en dit kan je niet meer terugkrijgen. Je hebt geen toegang meer tot Universal Analytics, zelfs geen leestoegang meer. De totale beĆ«indiging van Universal vindt binnen een week plaats, vanaf 1 juli 2024. Daarom raden wij je aan om voor deze datum je eerdere gegevens te exporteren.  

Wat kan dit voor jouw account betekenen?  

Dit betekent dat je zo snel mogelijk je Universal Analytics data moet downloaden of exporteren om de gegevens te kunnen blijven inzien in de toekomst. Ben je al jaren bezig met je website, campagnes en acties te meten via Universal Analytics? Dan is het handig om deze data te bewaren, zodat je dit kan vergelijken met je huidige Google Analytics 4 data.  
 

Dit is wat je moet doen 

De eerste stap om jouw website te optimaliseren is het implementeren en actief gebruiken van Google Analytics 4. Hiermee leg je de basis voor het verzamelen van waardevolle data. Vervolgens is het essentieel om te bepalen welke data belangrijk is voor jouw bedrijf en welke vergelijkingen je in de toekomst wilt maken. Het exporteren van deze data kan eenvoudig worden gedaan door afzonderlijke rapporten te exporteren. Hoewel dit handmatig werk vereist, dwingt het je om goed na te denken over welke informatie je wel of niet wilt meenemen. 

Als je gebruikmaakt van Google Cloud Storage, biedt de koppeling met Looker Studio een uitstekende mogelijkheid om jouw data te analyseren. Daarnaast kun je jouw gegevens archiveren via de Google Spreadsheets-add-on voor Analytics, waardoor je ze gemakkelijk kunt inzien. Voor klanten van Google Analytics 360 is er ook de mogelijkheid om gegevens te exporteren naar BigQuery. Bekijk deze pagina voor meer informatie. 

Twijfel je over deze implementatie of andere diensten met betrekking tot Google Analytics 4? Neem dan gerust contact met ons op voor deskundig advies, ondersteuning en hulp bij Google Analytics-implementaties.

Hulp nodig met je Google Analytics 4? 

Twijfel je over deze implementatie of andere diensten met betrekking tot Google Analytics 4? Neem dan gerust contact met ons op voor deskundig advies, ondersteuning en hulp bij Google Analytics-implementaties. Geef ons een belletje, we helpen je graag op weg!

Laten we eens sparren

We spreken dagelijks veel bedrijven met uiteenlopende digitale ambities en online struikelblokken. Je kan het zo gek niet bedenken of we hebben er al eens een oplossing voor bedacht en opgeleverd. Probeer 't eens, we horen graag van je.