NL EN

SUGCON 2019 in Londen

Met een gouden randje voor Aviva Solutions

SUGCON 2019 zit erop. De jaarlijkse conferentie van de Sitecore-usergroup vond plaats in Londen, en Aviva was erbij. We luisterden, leerden en sleepten prijzen in de wacht.

Donovan Brown, Principal Azure DevOps manager bij Microsoft, trapte de conferentie af met een interessante keynote speech. Met een mooie analogie tussen DevOps en de optimalisatie van pitstops in de formule 1 toonde hij de mogelijkheden en voordelen van Azure DevOps. http://donovanbrown.com/post/DevOps-before-and-after-F1-style. Een interessant en toepasselijk onderwerp, aangezien DevOps binnen Sitecore steeds meer ondersteund wordt. Bijvoorbeeld door de introductie van het Sitecore Installation Framework (SIF) en de geleidelijke implementatie van micro-service oriented architecture sinds Sitecore 9.0.

Sitecore Commerce & JSS – Pramila Soni & Saurabh Sachdeva

Hoe zet je Sitecore Javascript Services (JSS) in voor Commerce? De introductie in het gebruik van JSS door Pramila Soni en Saurabh Sachdeva bracht duidelijkheid. Aan de hand van een praktisch voorbeeld lieten ze zien hoe je dit doet met een XC9-installatie. Vanuit Sitecore is hiervoor nog geen officiƫle support, er zijn bijvoorbeeld nog geen standaard Commerce JSS-componenten, maar het gebruik ervan is al redelijk eenvoudig. Bekijk de slides.

'I struggled with Sitecore on Docker so you don’t have to' – Sean Holmesby

Sean Holmesby vertelde hoe je als ervaren Sitecore-ontwikkelaar je development-workflow kan verbeteren met Docker. Ook als je daar nog geen ervaring mee hebt. Hij noemde onder meer Docker voor Windows en de concepten die nodig zijn om ermee aan de slag te gaan: wat is een registry, en wat is een repository? Verder ging hij in op het bouwen van Docker-images. Sitecore levert namelijk zelf nog geen Docker-images aan.
Sean trok een volle zaal. Dat was goed om te zien, want het geeft aan dat er binnen de Sitecore-community een grote groep developers overweegt om Docker in te zetten voor hun trajecten. Bij Aviva zijn we daar al geruime tijd mee bezig. We deelden zelfs onze eigen open repository met de community: https://github.com/avivasolutionsnl/sitecore-docker

How to extend the Sitecore Commerce business tools - Erwin Werkman

Erwin Werkman liet in zijn presentatie zien hoe met Sitecore XC9 de business tools (BizFx) aangepast en uitgebreid kunnen worden. Het toevoegen van extra eigenschappen aan de BizFx is op zich simpel, maar je moet wel goed weten wat je doet. Dat is erg belangrijk met Sitecore XC9 en Erwin legde het goed en overzichtelijk uit.

Het wordt ingewikkelder als het nodig is om BizFx uit te breiden met bijvoorbeeld custom controls. En wanneer daar wijzigingen voor nodig zijn in de BizFx AngularJS-applicatie. Hiervoor toonde Erwin een aanpak die terug te vinden is in de volgende repository: https://github.com/ewerkman/bizfx-extension.
De presentatie van Erwin liet zien dat het mogelijk is om BizFx te customizen. Met een kanttekening: hoe meer aanpassingen, hoe ingewikkelder en minder gebruiksvriendelijk het wordt.

Aviva Solutions in de prijzen 

We hebben veel opgestoken tijdens de conferentie en zagen veel moois. En dan maakten we ook nog deel uit van de organisatie. Bovendien had SUGCON 2019 voor Aviva een gouden randje: na het traditionele community dinner op de eerste dag volgde de uitreiking van de Hackathon- en MVP-awards. Aviva Solutions sleepte maar liefst twee Sitecore Commerce MVP Awards in de wacht. We zijn trots op deze erkenning van de uitgebreide Commerce-kennis die Aviva in huis heeft, en het inspireert ons om nog meer te leren en nog meer mooie dingen te maken.

<p>Niet 1 maar 2 MVP Awards</p>

Over onze MVP's<br>

Blijf op de hoogte

Met onze Aviva-updates krijg je belangrijk nieuws, interessante artikelen en handige tips als eerste direct in je mailbox.  

Meld je direct aan!