NL EN

Waarom stage lopen bij Aviva een goed idee is

Een verslag van Arjan over zijn stage bij Aviva

Stage lopen kun je overal, dus waarom juist bij Aviva Solutions? In mijn verslag over mijn stageperiode geef ik hier antwoord op.

Mijn naam is Arjan van Hugten en ik heb mijn hbo-opleiding Software Engineering afgerond. Voordat ik in dienst kwam, liep ik vijf maanden stage bij Aviva Solutions.

Stageopdracht: loadtests 

Mijn afstudeeropdracht ging over het genereren en uitvoeren van loadtests aan de hand van historische data. Mede dankzij de hulp en feedback die ik kreeg heb ik hiervoor een mooie oplossing neergezet. Iedere week had ik met twee collega’s een gesprek om de voortgang van mijn opdracht te bespreken, daarnaast waren ze altijd beschikbaar voor vragen. Ik heb mijn afstudeerproject afgerond met een goed cijfer: een 8. Een mooie kroon op een uitdagende en leuke stage. 

Veel kennis, interessante technieken 

Er is bij Aviva veel kennis aanwezig en er wordt gewerkt met interessante technieken en tooling als Docker, React, Sitecore en NUKE. Elke maand zijn er kennissessies waarbij een collega meer vertelt over een actueel onderwerp. Dankzij deze sessies heb ik verschillende nieuwe technieken en tools ontdekt. Zo heb ik bijvoorbeeld mijn kennis van Docker bijgespijkerd en kennisgemaakt met Event Sourcing en Application Services. Dan is het handig dat je tijdens je stage een laptop krijgt, want dan kun je thuis of in de trein nog verder sleutelen met die tools. Los van de sessies kon ik voor vragen en interessante discussies altijd bij mijn collega’s terecht. 

"Voor een stage waar je veel leert, met goede begeleiding en een fijne werksfeer kun je
zeker bij Aviva Solutions aankloppen!" 
 

Fijne werksfeer 

Er is veel betrokkenheid en een goede sfeer op de werkvloer. De dag begint met koffie en even bijpraten. Tijdens de middagpauze gaan we gezellig samen lunch halen bij de supermarkt, de vershal of in het Microlab. En dan is er natuurlijk nog de donderdagmiddagborrel. Daarnaast zijn er de halfjaarlijkse meetings met het kantoor in Koudekerk aan de Rijn en het jaarlijkse Aviva Summer Event. Dit zijn de momenten om lekker informeel bij te praten over van alles en nog wat. Ook als afstudeerder ben je echt onderdeel van het team.   

Microlab in Eindhoven 

Mijn stage was bij Aviva Zuid in Eindhoven. Dat zit dus in het Microlab, met nog veel meer bedrijven. Ik kende Aviva Solutions nog niet en kwam met hen in gesprek via een stagebemiddelaar. De werksfeer, de berg aan kennis en de afstudeeropdracht spraken me meteen erg aan. Al na het eerste gesprek wist ik dat ik hier aan de slag wilde. En dat is ook precies de reden dat ik er nog steeds werk.

Ook werken bij Aviva?

Lees meer
Meer weten over Aviva als werkgever?