NL EN

HR-hub Securex.be migreert naar Kentico Xperience 13 en integreert contentplatform Lex4You

In 2017 migreerde Aviva Solutions de website van HR-dienstverlener Securex naar het Kentico 10-platform. Voor de volgende stap in de digitale groei van het Belgische bedrijf met 27 vestigingen in 5 landen volgt nu een migratie naar Kentico 13. Hierbij wordt Lex4You, een onlineplatform met tienduizenden artikelen, herbouwd in Kentico 13 als subsite.

Securex levert als partner in tewerkstelling en ondernemerschap tools en advies voor de complete ‘employee journey’ van vacature tot uitdiensttreding. Naast zaken als loonadministratie, juridisch en fiscaal advies en internationale payrolling verzorgt Securex onder meer de implementatie en integratie van HR-systemen als Nmbrs. Met een omzet van ruim 279 miljoen euro (2020) en meer dan 1.600 medewerkers in België, Nederland, Luxemburg, Frankrijk en Spanje behoort de Securex Groep tot de grotere Europese spelers. Een positie die het bedrijf de komende jaren verder wil versterken.

Migratie naar K13

Onze opdracht omvat twee delen: de migratie van Securex.be van Kentico 10 naar Kentico 13 en de integratie van Lex4You binnen het vernieuwde platform. Bij de migratie naar Kentico 13 is het zaak om de bestaande functionaliteiten en integraties te behouden, waaronder koppelingen met Pardot en Salesforce. Nieuw zijn de integratie met externe form-building-frameworks en de mogelijkheid om eenvoudig content te publiceren met WYSIWYG-functionaliteit (‘what you see is what you get’).

“Na het succesvolle project in 2017 was er een partnership gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Het lag voor ons voor de hand om onze volgende digitale stap samen te zetten met Aviva Solutions.“

Integratie Lex4You

Sociaal-juridisch platform Lex4You houdt zowel de 57.144 werkgevers, 136.000 ondernemers en 5.600 partners die Securex bedient als de eigen medewerkers op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving. Naast het herbouwen van de bestaande omgeving binnen het Kentico 13-platform heeft Securex een aantal aanvullende wensen. Een zoekmachine in combinatie met een toegankelijke user experience (UX) moet de tienduizenden artikelen ontsluiten, die zowel gratis beschikbaar zijn als met betaalde toegang. Gebruiksgemak is eveneens cruciaal voor de medewerkers van het bedrijf, maar dan met betrekking tot de contenteditor. Ook ziet Securex in de toekomst graag een hoge Google-ranking voor het domein.

Overkoepelend UX-concept

In gezamenlijke sessies hebben we de nieuwe opzet van Lex4You binnen een overkoepelend UX-design uitgewerkt. Het door ons aangescherpte design van Securex.be vormt hierbij het uitgangspunt van de visuele vernieuwing van Lex4You. Door visuele eenheid te creëren in combinatie met designpatterns ontstaat een uniforme identiteit, die we vastleggen in een online stijlgids: een stevig fundament waar de andere digitale omgevingen van Securex op aan kunnen sluiten.

Naar welke uitdaging kijken we uit?

De grootste uitdaging op het gebied van de user experience is zonder meer het ontsluiten van de tienduizenden artikelen op Lex4You. Door de informatie slimmer te structureren, heldere navigatie te ontwerpen en een intuïtief werkende zoekfunctionaliteit te ontwikkelen, gaat het zoeken en sorteren straks vele malen gemakkelijker. Daardoor zullen klanten van Securex minder vaak beroep hoeven doen op de telefonische helpdesk. Hieruit blijkt maar weer hoe een goed UX-design niet alleen de eindgebruiker, maar de gehele organisatie ontlast.

Meer weten over Kentico 13?

Sta jij net als Securex.be voor een digitale uitdaging waarbij het leveren van een sterke online beleving voorop staat? Benieuwd naar hoe een digital experience platform je hierbij ondersteunt?

Let's talk!

Zoals bij al onze klanten begint de eerste digitale stap met een open gesprek over je doelstellingen, waar je nu staat qua digital maturity en waar je graag naar toe wilt groeien. Technologie komt daarna en moet vooral bij je passen. Wil je weten wat de slimste technologie-keuze is voor jouw bedrijf?