NL EN

Onderwijsadvies, een moderne website voor Driestar Educatief.

De uitdagingen en slimme oplossingen die komen kijken bij het bouwen van een nieuwe website voor Driestar Educatief.

In 2019 stond Driestar Educatief voor de uitdaging om een complexe webinfrastructuur te moderniseren. Deze webinfrastructuur bestond uit 10 sites en een webshop op verschillende Kentico-versies. Kentico heeft Aviva Solutions aangeraden voor dit project, wat resulteerde in het succesvolle moderniseringsproces en de ontwikkeling van zeven nieuwe websites, waaronder Driestar Onderwijsadvies.

De uitdagingen 

De lancering van deze nieuwe website markeerde een mijlpaal in het bieden van op maat gemaakte cursussen voor docenten, alumni en onderwijsdeskundigen. De focus lag op het creëren van een moderne website voor Onderwijsadvies, het optimaliseren van design, pagina-indeling en functionaliteiten door efficiënt gebruik van herbruikbare componenten.  

Het algemene doel was om de projectdoelstellingen binnen het budget te bereiken en tegelijkertijd een aantrekkelijk en effectief online platform voor Driestar Onderwijsadvies te leveren. Dit omvatte onder meer de implementatie van een effectieve aanpak met snelle resultaten, het ontwerpen, ontwikkelen en benutten van een reeks herbruikbare componenten. Een belangrijke hindernis was de licentie voor tien websites van Kentico, die werd bezet door andere Driestar-sites. Door onze uitstekende relatie met Kentico hebben we een tijdelijke toestemming voor een 11e slot verkregen totdat de educatieve adviessite het overnam.  

De oplossingen 

De website Onderwijsadvies is efficiënt ontwikkeld en sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Driestar. De site Onderwijsadvies biedt nu cursussen op maat aan via een intuïtieve interface, waaronder bezoekers eenvoudig informatie kunnen terugvinden en registreren. Ons UX-ontwerp heeft de multisite-omgeving getransformeerd en een geoptimaliseerde gebruikerservaring opgeleverd, gekenmerkt door verbeterde navigatie en naadloze toegang tot informatie, waardoor de algehele online interactie naar een hoger niveau is getild. 

Kees Codée, manager support bij Driestar, prijst de snelle oplossing van Aviva Solutions: “Aviva lost problemen snel voor ons op. Dat is precies wat Driestar nodig heeft.” Het project heeft met succes een gestroomlijnd en gemoderniseerd online platform opgeleverd, met verbeterde functionaliteit, verbeterde gebruikerservaring en verhoogde klanttevredenheid. Dit succes bevestigt de effectieve samenwerking tussen Kentico en Aviva Solutions in de digitale transformatie van Driestar Educatief. 

Waarom Aviva Solutions? 

Een jury van vakgenoten beoordeelt de honderden inzendingen op design, user experience, gebruik van de verschillende Kentico-functionaliteiten en hun best practices. In 12 verschillende categorieën wordt de top 3 beste sites bepaald. Met deze uitdagingen en slimme oplossingen heeft Driestar Onderwijs een Honorable Mention gekregen in de Site of the Year awards. Voor Aviva Solutions is dit het vierde jaar op rij om met een award beloond te worden door Kentico. En daar zijn we natuurlijk erg trots op. Benieuwd geworden wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op om de mogelijkheden door te spreken.