NL EN

Kentico Connection 2019

Wat je moet weten over het Kentico-event van het jaar

Kentico bestaat 15 jaar en trapte de jaarlijkse Kentico Connection af in Brno, de stad waar het allemaal begon op een zolderkamer.

In de jaren die volgden is het bedrijf in de woorden van Gartner uitgegroeid tot ‘challenger’, Forrester spreekt zelfs van een ‘strong performer’. Sinds 2017 hanteert Kentico een tweeledige productstrategie: naast Kentico EMS is er met Kentico Kontent een headless oplossing op de markt gebracht. De volgende grote release van Kentico EMS heeft de werknaam K2020 Phoenix gekregen. Hieronder lees je de belangrijkste ontwikkelingen.

Content- en integratiehub: Kentico Kontent

Microservices en omnichannel, daar ligt volgens velen de toekomst. Kentico Kontent loopt hierin voorop en daagt de markt uit. De ontwikkelingen gaan hard en hetzelfde geldt voor de voortdurende uitbreiding van standaard-API’s naar best-of-breed-systemen, bijvoorbeeld op het gebied van personalisatie of commerce. Het is nog zoeken naar de juiste dosering en timing in de markt van de microservices-architectuur. Met name voor contentbeheerders en marketeers betekenen de ontwikkelingen een andere manier van werken. Om een microservices-platform succesvol in te zetten, moeten bedrijven namelijk ook kiezen voor een agile aanpak van creatie en projectuitvoering. Het ontsluiten van de kracht van Kentico Kontent, evenals het aansluiten van de verschillende services, vereist inzicht in en een goede integratie van de verschillende touchpoints en de rol die content daarin speelt. Worfkflowmanagement en samenwerking zijn daarbij van het grootste belang.

chart-EMS-Kentico-(1).jpg

Fullstack DMX-platform: Kentico EMS

Komend jaar werkt het bedrijf aan de volgende versie van Kentico EMS, die helemaal klaar is voor de toekomst. Het platform zal aansluiten op de huidige marktstandaarden en is volledig compatibel met .Net Core. Zowel Kentico als de partners zorgen ervoor dat de Kentico Marketplace goed wordt gepromoot en ontwikkeld. Dankzij de vrijheid en flexibiliteit die ontwikkelen in MVC/.NET Core biedt, in combinatie met de Marketplace, profiteren Kentico-gebruikers van een kortere time-to-market.

In de huidige markt bestaat er nog steeds behoefte aan een alles-in-1-oplossing voor CMS, e-commerce of onlinemarketingplatform. Voor ons als implementatiepartner is het zaak om ook deze systemen voor te bereiden op de overgang naar het microservices-landschap. Wij voorzien dat dit goed is in te passen in de huidige informatiearchitectuur van onze klanten.

Op weg naar microservices en headless

De komende jaren beweegt de markt zich in de richting van microservices-architectuur en headless content-hub-oplossingen. Afhankelijk van enerzijds de vraag en anderzijds de mate van digitale volwassenheid van een organisatie, is Kentico EMS zonder meer het overwegen waard en zijn er mogelijkheden voor hybride oplossingen. Aviva Solutions begeleidt jouw organisatie bij deze keuzes, die we met oog op beheersbaarheid stap voor stap doorlopen. De transitie vraagt om een andere aanpak en manier van werken. Om klanten optimaal via de relevante kanalen te bedienen is het nodig om een goede balans te vinden tussen wat jouw organisatie nodig heeft, en waar je heen gaat.

Aviva Solutions is Kentico Gold Partner. Lees meer