NL EN

Het belang van Product Ownership Analysis certificering: van bedrijfsanalyse tot product owner frameworks

Business analyst Isis de Waele behaalt Product Ownership Analysis certificering.

Omdat de uitdagingen van onze klanten steeds complexer worden, is het van belang dat wij als bedrijf ook mee veranderen en groeien. Isis de Waele, business analyst bij Aviva Solutions, heeft daarom haar certificering voor Product Ownership Analysis van het International Institute of Business Analysis (IIBA) behaalt. Door het behalen van dit certificaat kan ze als product owner optreden voor onze klanten.

Product Ownership Analysis 

Product Ownership Analysis (CPOA) is een certificering van bedrijfsanalyse en product owner frameworks. Dit wordt gedaan met de hulp van een agile mindset. De certificering helpt Isis deze belangrijke concepten toe te passen bij het creëren van succesvolle producten. CPOA is een discipline waarin verschillende technieken, methoden, processen en procedures verwerkt zijn.  

Om deze certificering te behalen moet je 7 kennisgebieden beheersen: 

  1. Pas basisconcepten toe 
  2. Creëer nauwe klantrelaties 
  3. Betrek het hele team 
  4. Maak een verschil 
  5. Lever regelmatig 
  6. Leer snel 
  7. Streef naar waarde 

Door middel van deze kernconcepten leer je hoe succesvolle producten ontwikkeld kunnen worden in een omgeving die snel verandert.  

Doorgroeien binnen Aviva Solutions 

Door het behalen van deze certificering heeft Isis bewezen de focus van een organisatie te verschuiven van het uitvoeren van de individuele projecten naar de levering van continue waarde, waarin klanten, het team en alle andere stakeholders centraal staan. Met dit certificaat kan zij als business analyst optreden als product owner. Zo helpt ze bedrijven met het door ontwikkelen van de snel veranderende wensen en eisen van de klanten. Op deze manier blijft de oplossing op lange termijn nog steeds relevant. 

“Ik kan klanten helpen om zich te richten op de lange termijn levenscyclus van hun producten en diensten, in plaats van alleen op korte termijn doelen.” Isis de Waele. 

Weten wat de klant nodig heeft 

De kennis die zij heeft opgedaan tijdens het behalen van de Product Ownership Analysis certificering heeft zij meteen al kunnen toepassen op haar huidige opdrachtgever. Het is van belang dat wij als bedrijf meegroeien met de steeds complexer wordende vraagstukken van onze klanten. Isis kan met dit certificaat klanten helpen en adviseren te bepalen wat de klanten, de organisatie en de andere stakeholders daadwerkelijk nodig hebben en wat waarde toevoegt.  

Werkwijze Aviva Solutions 

De werkwijze van Aviva Solutions sluit hier nauw op aan. Er worden verschillende fases doorgelopen met de klant om zo achter de problemen en uitdagingen te komen. Met diverse analyses in de think fase van de Aviva Solutions aanpak onderzoekt Isis wat klanten, de organisatie en andere stakeholders daadwerkelijk nodig hebben om te groeien. Dit vormt de basis voor de productvisie die we samen met de klant ontwikkelen, en waarop we onze roadmap voor de lange termijn baseren.  

In de Create fase wordt de productbacklog actief beheerd om het ontwikkelingsteam zo goed mogelijk te ondersteunen bij het snel leveren van concrete en waardevolle resultaten. Tijdens de Evolve fase blijven we vanuit Aviva Solutions samenwerken aan de verdere ontwikkeling. Door het gebruik van PO-technieken kennen we de gebruiker door en door. Waardoor we snel kunnen inspelen op veranderende wensen en eisen. Bekijk hier onze eigen aanpak.