NL EN

Agile software development zoals het hoort

Vraag

Kunnen jullie ons helpen om ons software ontwikkelproces en IT-architectuur blijvend te optimaliseren? 

Aanpak

Introductie van Agile werken en een vrijere software architectuur.  Hierdoor laten we ruimte voor organische groei en ontwikkeling.

Resultaat

Compleet nieuw requirement proces op basis van user stories waardoor ontwikkelteams tot veel betere oplossingen komen. 

Ontwikkeling & implementatie

Als partner van eVision ondersteunen we de organisatie elke dag bij het software-ontwikkelproces en de optimalisatie van de IT-architectuur. Ook helpen we de softwarespecialist bij de doorontwikkeling & implementatie van haar producten voor internationale klanten als Shell en BP.

Safety is everything

eVision is een internationale softwareontwikkelaar met haar roots in Den Haag. Het bedrijf ontwikkelt vooral oplossingen voor de petrochemische industrie en de offshorewereld. Denk bijvoorbeeld aan petrochemische fabrieken, boorplatforms en grote schepen die oliepijpleidingen aanleggen.

'Omdat we met veel ontwikkelteams werken, zijn we een agile, ontwikkelmethode gestart: Kanban'

Slimme vergunningen

Permit Vision is een modulaire suite met slimme software-oplossingen die naar wens van de klant kunnen worden ingericht. Elk jaar worden er door tientallen klanten via Permit Vision honderdduizenden vergunningen verwerkt. Wij ondersteunen en begeleiden eVision bij de doorontwikkeling en implementatie van het product.

Unieke distributie

Permit Vision wordt gebruikt in fabrieken, op boorplatformen, schepen, midden op zee en zelfs ondergronds. Daarom is er een uniek, gedistribueerd systeem ontwikkeld. De software wordt lokaal op het schip of platform geïnstalleerd en communiceert vervolgens via datacenters over de hele wereld.

Optimalisatie

eVision is de laatste jaren ongelofelijk gegroeid. Inmiddels werken er meer dan 200 mensen en zijn er kantoren in Australië en het Midden-Oosten geopend. Je kunt je voorstellen dat een goede IT-organisatie steeds belangrijker wordt als er alsmaar meer mensen, op verschillende locaties, aan hetzelfde product sleutelen. We werken daarom elke dag samen met de softwarespecialist aan het implementeren van de nieuwste ontwikkelmethodes en het voortdurend optimaliseren van het software-ontwikkelproces en de IT-architectuur.

<span style="font-size: inherit;">"Aviva ondersteunt ons elke dag bij de optimalisatie van het software ontwikkelproces en onze IT-architectuur."</span>

Bekijk meer cases

Vrije software-architectuur

Zo introduceerden we het ‘agile werken’ waarbij ontwikkelaars in korte sprints van enkele weken delen van het ontwerp opleveren. Heel iets anders dan de meer traditionele manieren van werken, waar het complete product in een keer wordt opgeleverd. Passend bij zo’n agile werkproces, is een andere type software-architectuur. In plaats van een zeer gedetailleerd ontwerp vooraf, kiezen we bij eVision voor een wat globaler raamwerk, een ‘vrijere’ architectuur. Waarin we vooral niet alles van tevoren vastleggen, maar ruimte laten voor organische groei en ontwikkeling.

Requirements &amp; User Stories

Parallel daaraan zijn we nauw betrokken geweest bij de opzet van een nieuw requirementproces; daarbij wordt op papier gezet welke functionaliteiten er uiteindelijk voor een nieuw product (of een nieuwe versie daarvan) gewenst zijn. Dat doen we bij eVision aan de hand van User Stories.

Meer weten over deze case?

Of wil je deze case graag delen met je collega's? Download eenvoudig de volledige case door het formulier in te sturen.

Bekijk onze diensten