NL EN

20 vragen over de voorspelbaarheid van je software teams

Dennis besteedde in zijn vorige blog aandacht aan het belang van goede informatievoorziening bij het ontwikkelen van je software. Daarmee zijn alle onderwerpen die de techniek raken besproken. Dan blijft er maar 1 onderwerp over: hoe volwassen zijn je teams in het hun softwareontwikkeling. Niet het makkelijkste onderwerp wellicht, maar wel enorm belangrijk voor de uiteindelijke kwaliteit. Dennis heeft 20 vragen geformuleerd die je grip geven op waar je staat.

Weet je de antwoorden niet of mis je de benodigde ervaring om de uitkomsten te kunnen toetsen? Geen probleem, daar helpen we je graag bij. Plan een vrijblijvend inventarisatiegesprek met Dennis om de antwoorden (en de stappen daarna) scherp te krijgen. Zo krijg je grip op waar de belangrijkste aandachtspunten liggen.

Doe de quick scan

Direct grip op de grootste kansen voor meer productiviteit

Speciaal voor deze quick scan heeft Dennis een inventarisatielijst samengesteld die je direct inzicht geeft in waar je grootste risico's en uitdagingen liggen in je software ontwikkeling.

Met bijna 25 jaar ervaring achter de kiezen komt Dennis als Principal Consultant bij veel verschillende organisaties om ze te helpen met het professionaliseren van haar softwareteams. Daarbij kijkt hij onder andere naar de ontwikkelmethodieken, ontwerptechnieken, tools, teamdynamiek en planningsprocessen.

Bekijk ook de eerdere blogs van Dennis over softwareontwikkeling:

- Heb jij de complexiteit onder controle
- Hoe herken je dat je de verkeerde architectuurkeuzes hebt gemaakt
- Hoe verhoog je de productiviteit van je ontwikkelaars
- Hoe hoog is de testbaarheid van je systeem
- Is de besluitvorming rondom gemaakte keuzes duidelijk
- Hoe goed is de leesbaarheid van je code
- Hoe transparant is de architectuur

Dennis werkt bij Aviva Solutions, een fullservice digital agency dat sinds 2006 organisaties begeleidt bij de volgende stap in hun digitale groei. Of dat nu gaat om het verbeteren van customer journeys,  een e-commerceplatform, website, omnichannel-implementatie of maatwerkapplicatie. Benieuwd naar hoe we maatwerk projecten aanpakken voor jouw specifieke uitdaging? Neem dan contact op met Dennis dan voor een kennismakingsgesprek via dennis.doomen@avivasolutions.nl