Software development

10 must have kwaliteiten voor de succesvolle software-ontwikkelaar

Kwaliteiten voor de software developer

Als je de doorsnee Nederlander vraagt om een software-ontwikkelaar te omschrijven, dan hoor je ongetwijfeld dingen als ‘nerds die wel wat sociale vaardigheden kunnen gebruiken’. Mensen denken al gauw aan mannen die niets anders doen dan coden en gamen. Een achterhaald stereotype natuurlijk. Maar hoe zit het dan wel? En welke eigenschappen en kwaliteiten heb je nodig om écht succesvol te zijn en blijven als developer?

Randal van Splunteren

Future Tech

Dawn of the planet of artificial intelligence

Martin Opdam van Aviva Solutions spreekt over AI

In hoog tempo geeft Martin Opdam je inzicht in onderwerpen die op je pad komen wanneer je je verdiept in artificial intelligence. Van het ontstaan tot de huidige stand van zaken: zonder technische details laat hij zien dat er achter AI een bigger picture zit. Een boeiende en vermakelijke sessie voor iedereen die zich interesseert voor technologie en onze toekomst.

Sitecore Commerce

Jonne Kats en Joost Meijles benoemd tot Sitecore MVP

Jonne Kats en Joost Meijles Sitecore MVP's voor Commerce

Jonne Kats en Joost Meijles zijn benoemd tot Sitecore Most Valuable Professionals (MVP) voor Commerce. Deze titel staat voor een wereldwijde erkenning als Sitecore Commerce expert en leider van de community. Een eervolle ook, want er zijn er slechts 7 Commerce MVP’s in Europa. Wereldwijd zijn er dit jaar 315 MVP’s benoemd door Sitecore, verdeeld over de categorieën: Ambassador, Commerce, Strategy en Technology. 

8 verschillende tests voor een perfect resultaat

De hamvraag bij het bouwen van websites, webshops, intranetten, mijn-omgevingen en maatwerksoftware is: Werkt het allemaal zoals we met elkaar hebben afgesproken?  De beste manier om daarachter te komen is: testen! Zowel op technische werking als functioneel. Zo weten we zeker dat het allemaal klopt. In dit artikel lees je hoe we het testen naadloos hebben geïntegreerd in het ontwikkelproces.

Een front-end developer doet méér

In nagenoeg alle online-projecten komt front-end development om de hoek kijken. Maar, wat dóet een front-end developer nou eigenlijk? Aan de hand van de (nieuwste) thema’s die horen bij het uitoefenen van ons vak én geïnspireerd door de Fronteers Conferentie 2018 zetten we het op een rijtje. We verklappen het alvast: front-end gaat om meer dan het schrijven van code.

Stefan Rijsdam, front-end developer bij Aviva Solutions

Kentico klantendag 2019

In samenwerking met Kentico organiseert Aviva Solutions op 19 februari 2019 de Kentico klantendag. Een middag vol belangrijke updates over Kentico 12 en interessante sessies over customer centric design en hoe je een project succesvol aanpakt.

User experience

Kentico Connection 2018

Tijdens dit jaarlijkse community event van Kentico Connection komen gebruikers, ontwikkelaars en marketeers bij elkaar om niet alleen te netwerken maar ook om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

Sitecore Symposium 2018

Sitecore organiseert jaarlijks het Sitecore Symposium, de plek voor partners, specialisten en klanten om te netwerken en een kijkje in de toekomst van Sitecore te krijgen. Het Symposium werd dit jaar door 3.000 bezoekers en 1.000 merken uit 53 verschillende landen bezocht. 

Als Platinum partner en winnaar van de Sitecore Experience Award voor ‘Best Commerce Experience’ in de regio West-Europa, reisde Aviva Solutions met 2 man af naar Orlando. Het verslag lees je hieronder.

Kennisdelen & events

Let's talk architecture & technology

Volg de sessie van Dennis Doomen over o.a. event sourcing

Nog een aantal keer in dit jaar stapt Dennis Doomen op het podium om met jou zijn inzichten te delen over Domain Driven Design, CQRS, Event Sourcing en alles wat maar agile is. In Nederland én in het buitenland. Heb jij zin in een kennis-tripje? Kies je event en go, go, go!

Marella Hesseling - van der Klauw

Sitecore Platinum Implementation Partner

Aviva Solutions behaalt hoogste partnerstatus

Aviva Solutions is Sitecore Platinum Implementation Partner

Aviva Solutions groeit door tot Sitecore Platinum Implementation Partner. Het is de hoogst haalbare waardering in het partnerprogramma van Sitecore. Met deze benoeming spreekt Sitecore haar waardering uit voor Aviva’s ruime kennis van Sitecore software en bewezen kwaliteit in dienstverlening op gebied van customer experience en commerce.

ReactJS & de koffie van Frontend United

Bij Frontend United snappen ze het: front-end developers houden van koffie. En van React. Oh, en van talks. Eind mei was Utrecht dan ook een hotspot voor frontenders om de conferentie én workshops bij te wonen. Stefan Rijsdam en Martin van Houte - onze grootste koffieliefhebbers - vertellen wat zij bij Frontend United oppikten over FaCSSt (CSS and Performance), PWA’s, Preact, Privacy & data protection en het bouwen van component gebaseerde libraries met ReactJS!

Martin van Houte - Aviva Solutions

Nieuwe website voor i-team global

Met trots lanceerde i-team global tijdens de vakbeurs Interclean de nieuwe website voor i-team global. Een belangrijke stap in het verder verbeteren van hun online sales- en marketingactiviteiten. 

React Amsterdam 2018

React Amsterdam is, met dit jaar 25 sprekers en 1.300 ontwikkelaars, in een heel korte tijd uitgegroeid tot de grootste React conferentie wereldwijd. Een dag vol trends en presentaties van toonaangevende sprekers.

jeffrey @jeffreydegraaf

Hoe kies je het juiste cloud-model voor jouw organisatie

Worstel je met de vraag of cloud-hosting de beste oplossing voor je bedrijf is en hoe je het juiste cloud-model kiest? Deze problematiek speelt bij meer van onze klanten. In dit artikel leg ik uit waar je rekening mee moet houden als je voor de cloud kiest. Bovendien licht ik de verschillen per model toe, zodat je als developer eenvoudiger de juiste keuze maakt.


Pascal van der Horst @Big_DaddyP

Aviva social

Aviva-meeting in Snowworld

Aviva in Snowworld

Eind november was het weer tijd voor de halfjaarlijkse Aviva-meeting. En waar konden we dat beter doen dan in Snowworld?! Een ideale voorbereiding op het Snowviva weekend in maart.

Kennissessie: artificial intelligence

Wat hebben televisies, smartphones, computers en vliegtuigen met elkaar gemeen? 150 jaar geleden bestonden ze nog niet. De afgelopen eeuw hebben we een technologische vooruitgang meegemaakt die de wereld totaal heeft veranderd. Bedenk eens hoe de wereld eruit zal zien als we nog zo'n stap vooruit zouden maken. Onvoorstelbaar.

martin

User experience

Aviva Solutions werkt mee aan digitale strategie van Securex

Aviva gaat Securex helpen bij het verbeteren van haar website (Securex.be) als primair marketing- en salesplatform. Aviva gaat de huidige website van Securex vervangen door een site die op het nieuwe Kentico Enterprise Marketing platform is ontwikkeld. Zo wordt niet alleen de customer journey en experience optimaal ondersteund, maar door integratie met Salesforce CRM is Securex ook beter in staat om salesleads te creëren en op te volgen.

E-commerce

Erwin Werkman is voor de derde keer Sitecore Commerce MVP

Erwin Werkman Sitecore Commerce MVP 2017

Erwin Werkman verlengt zijn status als de enige Sitecore Most Valuable Professional (MVP) voor Commerce in de Benelux. Bij de uitreiking van de Sitecore MVP awards 2017 tijdens SUGCON ontving hij wederom de award voor Sitecore Commerce. Een onderscheiding die aangeeft dat hij van uitzonderlijke waarde is voor de Sitecore community.

Marella Hesseling - van der Klauw

E-commerce

Mercury e-commerce: de accelerator voor Sitecore Commerce

Mercury e-commerce: Sitecore accelerator

Tien jaar lang leven we al voor enterprise e-commerce. En tien jaar lang zien we al dat er steeds compleet nieuwe oplossingen ontwikkeld worden. Dat kost niet alleen een hoop tijd, het is ook verre van goedkoop. We waren er van overtuigd dat het slimmer, sneller en goedkoper moest kunnen. Zo is Mercury e-commerce ontstaan. Een e-commerce versneller, gebouwd op een van meest gerespecteerde CMS platformen ter wereld: Sitecore Commerce®.

Barry Loekenbach @barryloekenbach

Hoe structureer je frontend van large tot medium websites?

Tijdens de Frontend Developer Meetup op 30 mei 2017 gaat Jeffrey de Graaf praten over hoe je de front-end structuur kunt organiseren van medium-to-large scale websites. Mis het niet en schrijf je snel in voor dit event!

Nieuwe partner

Macaw en Aviva Solutions gaan samenwerking aan op e-commerce gebied

Samenwerking Aviva Solutions en Macaw

Koudekerk aan den Rijn / Schiphol-Rijk - Macaw en Aviva Solutions zijn een samenwerking aangegaan op het gebied van e-commerce. Beide organisaties hebben strategisch gekozen voor het Sitecore Experience Platform en Sitecore Commerce. Aviva Solutions biedt hierop het product Mercury E-commerce aan als e-commerce accelerator. Macaw zal deze vanaf nu implementeren bij fullservice Sitecore Commerce projecten om doorlooptijd en kosten voor haar klanten te verminderen.

Front-end roadmap 2017 - No jQuery please

In one of our latest Roadmap meetings among the Front-end developers at Aviva Solutions we decided we'd like to challenge and discuss using jQuery in new projects. In order to achieve less dependencies, faster Time To First Byte (TTFB) and a more effective usage of our development stack with Webpack, ES6, Sass and Browsersync.

jeffrey @jeffreydegraaf

Software development

Over containers, Windows en Docker in .NET land

Containers, Windows en Docker

Wanneer bedrijven als Netflix, Uber, of ING zeer enthousiast over een technologie zijn, is het minste wat je kan doen even over de schutting kijken. En dat is precies wat ik heb gedaan met het open-source project Docker. Ik wilde weten: Is het slechts een hype of the next best thing since sliced bread?

Saber Karmous @sdotone

SUGNL Meeting 1 maart bij Aviva Solutions

SUGNL is de Sitecore User Groep Nederland. Deze gebruikersgroep is in het leven geroepen om het Sitecore platform onder de aandacht te brengen en te houden. SUGNL organiseert regelmatig bijeenkomsten waarbij professionals die met Sitecore werken bij elkaar komen. Aviva Solutions is 1 maart 2017 de gastheer van de maandelijkse SUGNL meeting. Naast een gezellige eat & drink staat er een mooi programma voor je klaar.

15 februari: Leerzame scrumtraining

Agile is een projectmethode die de wereld verovert. Een voortdenderende trein die vroeg of laat ook bij jouw organisatie een stop maakt. Dus kun je maar beter zorgen dat je weet waar het over gaat. Precies daarom verzorgt Aviva Solutions deze scrumtraining.

7 februari: The Good, The Bad and The Ugly

After the success of the last .NET Zuid User group meeting CQRS & ES, Dennis Doomen is going to tell you about his practical experience in this session.

E-commerce

Kentico, Episerver of Sitecore: wanneer kies je voor welk CMS?

KenticoEpiserverSitecore

De markt wordt overspoeld met content management systemen. Veel bureaus kiezen ervoor om met slechts één systeem te werken of ondersteunen ‘alles’. Bij Aviva Solutions bieden we onze klanten de keuze uit een drietal systemen geschikt voor e-commerce projecten; Kentico, Episerver en Sitecore, bewezen systemen met een duidelijke roadmap en voldoende partners. Elk systeem kent natuurlijk voor- en nadelen. Maar welke is nou het beste in welke situatie? Kortom; hoe kies je het juiste pakket voor jouw e-commerceproject?

Barry Loekenbach @barryloekenbach

Episerver Ascent

Episerver gaat de marketeer verder ontlasten & veel technisch nieuws! Liefs uit Londen...

Aviva Solutions bij het EpiServer Ascent Europe 2016 in Londen

Episerver gaat de marketeer verder ontlasten! Tijdens het Episerver Ascend Europe in Londen werd een duidelijke belofte en aankondigingen gedaan. Personalisatie voert de boventoon en Azure & Episerver zijn ‘best friends’. En wow (voor de nerds onder ons), er is een content approval workflow die zelfs buiten Episerver uit te breiden is. Ik neem je mee naar Londen, Kings Place om precies te zijn.

Jan Kees Velthoven @jankeesv

The magic of keeping a band of developers and designers together

As I work as a consultant for Aviva Solutions, and the nature of my job is to be involved in moderately long-running client projects, I don't get to come to the office that often. And if I do, it's on different days of the week. Over the last year so, our locations in Koudekerk aan de Rijn and Eindhoven have grown with almost 10 new developers. Since we did not have any company-wide meetings since May, it should not come as a surprise that I arrived at the office one day, only to conclude that I could not recall the name of those new guys...

dennis @ddoomen

Nieuws: Speaking at Sitecore Symposium: Context Ignites Commerce

On Thursday, September 15th Peter Hesseling, Senior e-commerce consultant at Aviva Solutions will be presenting 'Context Ignites Commerce'. A business track talk at 3.30 PM about a Sitecore customer. This session will focus on the real-world success story of Homefashion Group: how they win the commerce game with personalized experiences. 

Sectorinstituut Transport en logistiek kiest voor Aviva Solutions

Nieuws: Sectorinstituut Transport en Logistiek kiest voor innovatieve klantbediening met Aviva Solutions & Kentico

Sectorinstituut Transport en logistiek vormt de verbindende factor die instroom en duurzame inzetbaarheid van vakbekwaam personeel in de logistieke en transportsector mogelijk maakt. Zij ondersteunen werkgevers bij hun P&O beleid en staan werknemers bij met raad en daad in hun loopbaan. Recent besloot de organisatie Aviva Solutions in te zetten voor de ontwikkeling van een nieuwe website, gebouwd op het all-in-one CMS, e-commerce en online marketing platform van Kentico.

User experience

Content personaliseren? Voorkom dat je de plank misslaat!

Contentpersonalisatie: zo doe je dat
In je mailbox staat een bericht van Anne. Ze roept naar je: “Shop jouw look - Wat een geluksdag!”. Zodra je de mailing opent, zie je een hele serie herenpetten. Oja, die had je bekeken toen je een geschikt cadeau voor je schoonvader zocht. Personalisatie gone wrong…
catriona @catrionanana

Software development

Continuous delivery: het pijnloze productieproces

Continuous delivery software development

Hoe gaaf is het als je je software volledig pijnloos in productie brengt zonder kans op installatiefouten door handmatige acties. En zou het niet nuttig zijn als je een nieuwe functie gedurende een korte periode kunt testen bij een kleine doelgroep, om die functie op elk gewenst moment weer uit te schakelen?

dennis @ddoomen

E-commerce

Hoe neem je wrijving weg in je webshop?

Een soepel verlopend bestelsproces in je webshop

Als je natuurkunde op school gehad hebt, herinner je je bovenstaande formule misschien nog wel. Het is de formule die de wrijvingskracht berekent. Wrijving is een natuurkundig begrip, maar speelt ook een belangrijke rol in e-commerce. We hebben het dan niet over fysieke wrijving, maar over de wrijving die klanten ondervinden als ze bijvoorbeeld een product zoeken, een bestelling plaatsen op je webshop of een product willen retourneren.

erwin werkman @erwinwerkman

E-commerce

Sitecore & React.JS: een gouden combinatie

Sitecore en React.JS een goede combinatie

Ben je op zoek naar een goede front-end technologie voor je e-commerce project? Dan is React van Facebook wellicht iets voor jouw organisatie. Zeker als je hebt gekozen voor Sitecore als CMS voor je webshop, want deze twee technologieën blijken een gouden combinatie te zijn. In dit artikel lees je waarom.

jonne @jonnekats
Digital Marketing Summit Rotterdam 2016

Event: Maak kennis met Mercury op 17 mei tijdens Sitecore's Digital Marketing Summit in Rotterdam

Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe e-commerce krachtpatser van formaat? Op de Webwinkel Vakdagen in januari introduceerden wij de allereerste enterprise e-commerce oplossing met Sitecore: Mercury. Heb je ons daar gemist maar wil je wél graag weten hoe je eerder rendement uit je enterprise e-commerce investering haalt? Of hoe je de klantervaring optimaliseert met de best mogelijke combinatie in contextual marketing en e-commerce? Kom dan op 17 mei naar Sitecore's Digital Marketing Summit in het Hilton hotel in Rotterdam en maak een afspraak met één van onze e-commerce experts.

Software development

To DRY or not to DRY, it is a matter of boundaries

For a very VERY long time I've been convinced that aggressively refactoring your code in such a way that every piece of logic is repeated only once is a good thing. This practice, often referred to as DRY, or Don't Repeat Yourself, has been one of the many of my tools of choice and goes hand in hand with principles like S.O.L.I.D. Some developers just are incredibly 'skilled' in cutting and pasting code all over the place, so I've been in need of this a lot over the years. But with any 'best practice', you tend to go through a couple of phases before you realize that the world is not black and white. Go to blog

dennis @ddoomen
episerver meetup Aviva

Event: Episerver meetup

Ben jij Episerver developer en wil je met je vakgenoten bijpraten en nog wat nieuws leren? Kom dan op 8 maart naar de Episerver developers meetup bij Aviva Solutions in Koudekerk aan den Rijn (ZH). Het belooft een oergezellige avond te worden met vakgenoten, waarbij je ook nog eens heleboel opsteekt over het nieuwe Episerver Forms en het commerce pakket. Want: Episerver is veel meer dan een CMS.

Software development

10 more things professional software developers do

Since my last post about 12 things I believe professional software developers should do, in August, I started to take note of other behavior, skills, and characteristics I like or miss in the people I run into while working on complex software projects. Next to that, I received quite a few suggestions through Twitter. So let's discuss some more of these.

dennis @ddoomen

Event: Trench Talk - Models and friends

This talk about domain driven design takes the janitor's cut to models and friends. How they're crunched, born, tested against scenarios, how they're useful, what distinguishes them from others, how they're visualized and communicated, how they change over time, how they do not always turn out the way you want them to be, how some of them turn to mud, how they don't live in isolation, how ... well, you'll just have to attend to hear more, won't you?

Software development

Creating a Roslyn code fix for Interpolated Strings in C#

Onze collega Frank Bakker blogt over Software development:

"In my previous post I showed a possible pitfall with the new C# string interpolation feature. I also showed how I created a Roslyn code analyzer to find these possible problems. As promised I will now follow up with the code fix provider that will help save you some typing when this analyzer fires a diagnostic message. Along the way I hope to show that creating code fixes is not as complicated as it might look..." 

Software development

A reminder on why every software team can benefit from Scrum and/or Kanban

At my current project, me and my very experienced team mostly focusses on supporting the development teams with architectural design challenges, long-running improvements, or helping them resolve technical debt that is impeding their user stories. However, during the last five months we picked up some considerable amount of new stuff in which we were tasked to setup the skeleton of a distributed backend architecture for mobile apps that uses high-level business events and commands to connect mobile apps to the company's flagship product. Go to blog

dennis @ddoomen

Mobile

App vs. website: welke 'mobile friendly' oplossing is de beste keus?

app of website

Mobiele strategie staat voor steeds meer bedrijven hoog op de agenda. En dat is ook niet gek! We kunnen maar geen genoeg krijgen van onze smartphones en tablets. Ook dit jaar zal het mobiele dataverkeer weer flink stijgen. Onderzoeksbureau Gartner voorspelt een groei van maar liefst 59% ten opzichte van 2014. Die aanzienlijke toename komt niet alleen door een rijzend aantal gebruikers, maar ook door nieuwere en snellere mobiele netwerken en de opkomst van goedkopere 3G- en 4G-toestellen.

Barry Loekenbach @barryloekenbach

Nieuws: eVision wint Aviva Indoor Soccer Tournament 2015

Als ware helden liepen ze het veld af: de mannen van eVision Industry Software. En eerlijk is eerlijk, ze hebben er hard voor gestreden. Nog even nagenieten van het Aviva Solutions Indoor Soccer Tournament - oef, wat een spannend toernooi!

Software development

How we document stuff

A recurring topic in every software project I've been involved with is what to document, when to do that, and where to store it. So it wasn't a big surprise that at a recent event, somebody asked me how we track and communicate design decisions. I initially pointed him to an article I wrote in February, but then I realized that that one only covers documentation in the context of an evolving architecture. So let me elaborate on documentation a bit more.

dennis @ddoomen

Software development

"The new Microsoft"

Android op Windows

Een van de interessantste events voor developers is BUILD. Je hoort er uit eerste hand over de ontwikkelingen van Microsoft (technologie) en kunt innovaties direct ervaren. En laten we wel wezen: natuurlijk is het ook gaaf om naar San Francisco af te reizen met een collega en daar de grootsheid van Microsoft te ervaren. Want het is enorm! En dan heb ik het niet alleen over de hamburgers. Veel nieuws en innovaties passeerden de revue in de drie dagen dat het event duurde. De belangrijkste nieuwtjes heb ik eruit gepikt, en die lees je in deze blog.

jonne @jonnekats

Software development

TechEd has Ignited – Part 1

Microsoft has Ignited, de slogan die regelmatig te horen was en het gevoel moest overbrengen dat het nieuwe Windows 10 en alles erom heen een indrukwekkende prestatie en het begin is van een mooie toekomst. Als bekend scepticus van Windows 8 met zijn tablet interface en startmenu perikelen, kan ik melden; my spark has Ignited wat betreft het nieuwe Windows 10.

martijn

User experience

jQuery UK 2015: wat zijn de ‘new developments’?

jQuery 2015

Al voor de vierde keer vond dit jaar de jQuery UK-conferentie plaats. Dé plek waar 700 gelukkige front-end developers uit heel Europa nieuwe inzichten opdeden en door diverse topsprekers werden bijgepraat over de laatste ins & outs op het gebied van developmenttools & -technieken. Wat is er het afgelopen jaar allemaal ontwikkeld, wat is er nieuw en wat staat er op stapel? Onze front-enders Erwin Geiger en Jeffrey de Graaf waren erbij.

jeffrey @jeffreydegraaf

User experience

Mobile Friendly is de nieuwe standaard volgens Google. Wat kunnen de gevolgen zijn van het niet behalen van dit keurmerk?

Op 21 april jl. startte Google met een nieuwe ranking voor zoekopdrachten met je smartphone of tablet. Een goed toegankelijke site - ongeacht het device dat je gebruikt - krijgt voortaan het 'Mobile Friendly' label erbij. Deze Mobile Friendly sites komen uiteindelijk hoger in de zoekresultaten terecht. Puur doordat de grote schare Google gebruikers op hun mobiel de niet-Friendly sites zullen negeren als ze van tevoren zien dat de site niet goed te bekijken is. Dit kan een flinke daling van het aantal sitebezoekers betekenen.

catriona @catrionanana

Software development

Key Takeaways from Build 2015

The beauty of attending conferences is not just about hearing the latest and greatest (which you can read on the internet anyway), but it's the time away from the daily job that allows you to really immerse yourself in new information. If you can, I recommend attending a conference in another time-zone so that the changes that you're checking your email or other collaboration tools are minimized. And it doesn't matter whether you're catching up with some technology or practice you've been ignoring, or just trying to pick-up some nice ideas that will help you during your next design challenge, it's all worth it.

dennis @ddoomen

Software development

Why Windows 10 is much more than a new operating system

Let's be honest here. Since Microsoft has been shipping technical previews of Windows 10, I've been repaving my laptop a couple of times and then reverted to Windows 8.1. I didn't like the intermediate touch experience and stability was also not its greatest strengths. In fact, I reverted to 8.1 just before Build because the preview drained my Yoga's battery way too fast. All in all, this has been the most disappointing experience with a pre-release of a new Windows version ever.

dennis @ddoomen

Software development

How Microsoft blew our minds at Build 2015

Here we are again. After a little detour to QCon San Francisco and New York in 2013 and 2014, we thought it to be about time to rejoin our fellow Microsoft developers here at Microsoft Build 2015 at the Moscone Center in San Francisco. Since we couldn't get a direct flight from Amsterdam to San Francisco, we had no choice to travel over Los Angeles and take a 2015 Mustang Convertible along the Pacific Coastal Highway. Oh well, being a professional isn't always fun. Compared to QCon, which usually has about 500-600 attendees, Build is huge. We didn't get any official head count yet, but my guess is that we're amongst 2000-2500 geeks here.

dennis @ddoomen

Event: Aviva Indoor Soccer 2015

Haal je sportiefste collega’s achter hun bureau vandaan en begin maar vast met trainen. Want op 11 juni zien we je graag bij het 7e Aviva zaalvoetbaltoernooi! Twee velden. Eén zaal. Vriendschappelijke competitie. Officiële KNVB scheidsen. En een gezellige kantine. Need we say more?

Software development

Software versioning without thinking about it

If you're building libraries, products or any other software system, versioning is usually a pretty big deal. It's the only way to determine what version of that library, product or system you're looking at. Before an organization settles on a versioning strategy, many discussions have been held on what constitutes a major release versus a minor release, how to version the component from a marketing perspective, and how to deal with bug fixes. In addition to that, if that software system involves a library or framework, or just component, then you'd be pretty interested to know when an update to that

dennis @ddoomen
partnerschap Aviva en EPiServer

Nieuws: Partnership EPiServer en Aviva Solutions versterkt e-commerce aanbod

Softwareleverancier EPiServer is een samenwerking aangegaan met internetbureau Aviva Solutions op het gebied van e-commerce. Klanten van beide bedrijven profiteren van het partnership door een verkorte time-to-market van e-commerce projecten. Dit wordt gerealiseerd door de krachtige combinatie van de .NET software van EPiServer en de implementatie door Aviva Solutions.

Software development

Bringing the power of PowerShell to your build scripts

If you look back at the last couple of years, you'll notice an increasing attention for best practices that should make us more professional software developers. We design our classes using Test Driven Development, we review our code in pairs, and we apply all kinds of architectural principles such as those represented by the S.O.L.I.D. acronym. In other words, we really care about our code. But what about our build scripts? Do we care as much about those as we do for our regular code? I doubt it, but shouldn't we?

dennis @ddoomen

Intranet & portals

Social media op de werkvloer: moet dat?

social media

Social media zijn de afgelopen jaren ingeburgerd tot een heel gebruikelijk communicatiekanaal. Organisaties zetten platformen als Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube massaal in op het gebied van marketing & communicatie, serviceverlening (webcare) en personeelswerving. Allemaal extern gericht dus.

leo @eljeewee

Event: B2B Customer Experience

Een feilloze online klantervaring is belangrijker dan ooit, ook in B2B, waar 95% van de klanten weer zaken met je wil doen als de klantervaring in orde is. Steeds meer B2C ondernemingen leren de kracht kennen van gepersonaliseerde content, omni-channel marketing en marketing automation, maar zijn we in de B2B wereld ook al zo ver en heb jij nagedacht over een digitale transformatie?

Mobile

Een nieuwe app? Zo voorkom je een valse start

apps

De kogel is door de kerk, het besluit is er doorheen; er moet en zal een app komen. Maar dan volgen er meteen een hoop nieuwe vragen. Want wat voor app ga je maken? Voor welke platformen en apparaten? En wie gaat de app voor je ontwikkelen? Je staat er misschien niet bij stil, maar de keuze voor een design- en ontwikkelbureau, hangt meestal samen met de keuze voor een specifiek ontwikkelplatform.

Toine de Boer - Aviva Solutions @toinedeboer

Software development

What kind of software architect are you? Strategist or tactician?

If there's one term next to agile that's so overloaded nobody knows what to expect, then it must be architect. Yes, you can specialize it by prefixing it with software, as in software architect. And with that, you would be able to determine that he or she is probably designing some kind software system. But you still wouldn't be able to understand what that means exactly. You have solution architects, system architects and enterprise architects, and to make matters worse, you even have agile

architects. And within that realm, you can also designate a seniority level. So, you could start as a junior software architect, then move on to become senior software architect, then become the lead architect and eventually end up being the chief architect. But nothing means less then somebody introducing himself as "I am the chief architect" without explaining what that means.

dennis @ddoomen

Software development

Evolving your agile architecture without loosing any people

I'm a big fan of just-in-time architecture (a.k.a. agile architecture) because it prevents me from trying to predict the future which, frankly, I suck at. So, although I generally start out with a reference architecture, a lot of changes happen after that point, when the functional requirements gain more clarity. If you're working with a couple of developers, you don't need do much to keep everybody up-to-date. But if, like us, your organization is comprising of numerous teams, that quickly becomes a challenge. Even though all developers get a thorough introduction to the high-level architecture and its most important principles, we need some way to convey those changes. This is how we do it…

dennis @ddoomen

Event: Pizza-/Kennissessie ASP .NET 5 bij Aviva

De volgende versie van ASP.NET is niet gewoon een upgrade van de huidige. Nee, de volgende versie wordt vanaf de grond opnieuw opgebouwd om een lean en agile stack te zijn voor moderne web applicaties. Dit heeft nogal wat gevolgen.

Volgende item Contact

Samen stippelen we de route uit
naar jouw digitale succes.

Contact