Bekijk de Sitemap
Dé Microsoft
Platform
Specialist

Wat is Cloud Computing?

Cloud Computing is een veelgebruikte term en iedereen bedoelt er weer wat anders mee. Gaat het om webgebaseerde applicaties? Via het web gehoste diensten? Of draait het juist om gecentraliseerde server-farms en datacenters? Natuurlijk, alle drie is juist. Maar de cloud staat inmiddels voor nog veel méér! De cloud wordt ook wel de volgende logische stap in zakelijk computergebruik genoemd. Het gaat nu niet meer zo zeer over het managen van de infrastructuur en alles wat daar bij hoort, maar veel meer over het managen van informatie.
Niet elk bedrijf wil de last van het beheer van haar IT-infrastructuur zelf dragen. Belastende back-ups, hoge onderhoudskosten, complexe updates; IT is vaak meer een last dan een hulpmiddel. De cloud is in zulke gevallen een ideaal alternatief. En Microsoft biedt een cloud-oplossing voor elk bedrijfsmodel en alle bedrijfsbehoeften.

Cloud Computing gaat ook over het verlenen van diensten - Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as aService (PaaS) of Software as a Service (SaaS). Anders gezegd: Cloud Computing verschaft een aantal oplossingen die allemaal samenwerken, net zo efficiënt als op een PC.