Bekijk de Sitemap
Dé Microsoft
Platform
Specialist

Windows Azure

Windows Azure, het cloud platform van Microsoft, biedt een scala aan nieuwe mogelijkheden op het gebied van Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en Sofware as a Service (SaaS). Veel mogelijkheden betekent ook veel keuzes. Want hoe kunnen we bijvoorbeeld een applicatie bouwen zodat deze goed presteert, maar toch zo min mogelijk kost? Kortom, het is van belang om de juiste keuzes te maken.
 

Cloud solutions met Windows Azure

Niet elk systeem is overigens geschikt voor de cloud. Van grote invloed op de uiteindelijke cloud-oplossing zijn de onderliggende architectuur van Windows Azure en de impact daarvan op de beveiligings- en operationele aspecten. Om optimaal gebruik te maken van de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en centrale beheer omgeving van Windows Azure is het nodig om het systeem volgens voorgeschreven ontwerprichtlijnen te bouwen.

Van consultancy tot migratietraject
Tijdens het vertalen van uw specifieke eisen in een totaaloplossing is cloud computing, en Windows Azure in het bijzonder, voor onze experts niet meer dan oplossingsrichtingen die in de overwegingen worden meegenomen. Dit kan uiteraard in de vorm van consultancy, maar Aviva Solutions is juist ook in staat om het gehele bouw- en/of migratietraject voor u uit te voeren.
Zaken die wij aan de kaak stellen
  • Welk systeem is geschikt voor de cloud, en welke niet?
  • Hoe gaan de cloud en on-premise systemen met elkaar communiceren?
  • Wat zijn de juridische en financiële gevolgen van het wél of níet gebruik maken van verschillende geografische locaties?
  • Wat is de impact van de migratie van een bestaand systeem naar Windows Azure?
  • Hoe kunnen de huidige relationele of niet-relationele gegevens het beste worden opgeslagen?
  • Hoe kunt u het beste omgaan met de verwachte hoeveelheid en dynamiek in de belasting van het betreffende systeem?
  • Hoe integreert de Windows Azure omgeving met uw eigen operationele beheeromgeving?
  • Welke opleiding is er nodig om uw functionele en technische beheerders in de cloud te laten werken?